Interview met Janneke Schotveld: win de nieuwste Superjuffie!

Janneke Schotveld is de auteur van onder andere Superjuffie, Botje, De zolderkinderen en Villa Fien. Binnenkort verschijnt er een nieuwe titel van haar hand: Superjuffie in de jungle. Ik mocht haar daarom een aantal vragen stellen. Lees verder als je één van drie exemplaren van Janneke’s nieuwste boek wilt  winnen.

Superjuffie in de jungle – Janneke Schotveld – Van Holkema & Warendorf – ISBN: 9789000343775

superjuffie_in_de_jungle

Het verhaal:

Het is voorjaar en juf Josje geniet van het gezellige gekwetter van de vogels in haar tuintje. Maar dit keer zitten er wel erg vreemde exemplaren op haar schutting: vijf felgekleurde ara’s om precies te zijn! Ze zijn helemaal van de andere kant van de wereld gekomen om haar om hulp te vragen: in hun bos wordt een super-de-luxe vakantieresort gebouwd. Een groot deel van hun leefgebied dreigt daarom vernietigd te worden. Juf Josje is aangedaan door het verhaal, maar kan ze als Superjuffie wel zomaar helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen? En stel dát ze dat doet, dan kan ze in haar eentje toch weinig uitrichten tegen een stel grote bulldozers? Tenzij ze de hulp inschakelt van een paar oude bekenden…

Lees verder voor het interview en de prijsvraag …

Janneke-banner-IndexHet interview:

Juf Sanne: Wat leuk dat we je weer wat mogen vragen voor op JufSanne.com. We hebben je al eens eerder geïnterviewd. Dat was alweer twee jaar geleden. Inmiddels verschijnt alweer je vijfde Superjuffie titel en zijn er al meer dan 100.000 boeken van Superjuffie verkocht. Wat is het geheim achter het succes?

Janneke: Eh … Dat weet ik eigenlijk niet. Ik dénk dat het komt doordat Superjuffie eigenlijk heel gewoon is. Een gewone klas, een lieve juf, allemaal herkenbare dingen. Alleen, ze heeft iets extra’s … En dat maakt het denk ik zo leuk voor kinderen. Het zou bijna kunnen dat jouw eigen juf ook het raam uit vliegt om dieren te redden.

Juf Sanne: Heb je weleens gedacht aan een Supermeester titel?

Janneke: Nee, nooit! Er zijn natuurlijk al twee leuke meesters in kinderboekenland: Meester Jaap en Mees Kees.

Juf Sanne: Wat doe je als je tijdens het schrijven even geen inspiratie hebt?

Janneke: Dan ga ik de hond uitlaten. Of Facebooken. Of stofzuigen. Of alledrie. (niet tegelijk)

Juf Sanne: Ik lees net dat er een Superjuffie film in de maak is. Wauw, dat is toch te gek! Kun je ons er iets over vertellen? Wie speelt Superjuffie? En heb je zelf een rol in de film?

Janneke: Een film maken in Nederland duurt heeeeeeel lang. Dat komt omdat er veel geld voor nodig is, en voor dat allemaal bij elkaar geschraapt is gaat er veel tijd voorbij. De planning is nu dat de film in 2016 wordt opgenomen en in 2017 gaat draaien in de bioscoop. Als het lukt om het geld bij elkaar te krijgen … Ik zit liever te schrijven dan dat ik in een film speel, maar ik zou het wel leuk vinden om op de set te kijken. En misschien wil ik wel ergens in beeld, maar geen echte rol hoor, dat vind ik veel te eng. Wie Superjuffie gaat spelen weten we nog niet. Misschien een actrice die nog niet zo bekend is, Superjuffie is namelijk nog best jong …

Juf Sanne: In de boeken van Superjuffie zit wel degelijk een moraal. Naast het feit dat ze ontzettend leuk zijn om te lezen is het (volgens mij) ook het idee dat kinderen bewust worden van wat er in de wereld gebeurt en wat wij, de mensheid, de natuur aandoen. Heb je het idee dat deze boodschap overkomt op jouw lezers?

Janneke: Ik heb geen idee en dat is ook niet echt mijn bedoeling hoor. Ik gebruik mijn boeken vooral om zelf mijn ei kwijt te kunnen over dingen die ik belangrijk vind. Toen ik in de krant las over de plastic soep dacht ik meteen: daar ga ik Superjuffie heen sturen. Dat geeft me een iets minder machteloos gevoel, maar dat is eigenlijk schijn. Als ik echt iets zou willen veranderen, dan zou ik de politiek in moeten gaan, of bij Sea Shepherd gaan werken. Natuurlijk vind ik het leuk als ik mailtjes krijg van kinderen, of leerkrachten, dat een boek van mij ze aan het denken heeft gezet. Maar het is niet mijn eerste doel. Het doel is leesplezier, lekker verdwijnen in een boek, en genieten van een wereld die net een beetje meer roze is dan de echte wereld.

Juf Sanne: Jouw nieuwste titel heet ‘Superjuffie in de jungle’ en drie van onze lezer winnen dit boek. Hier kunnen mensen alvast de eerste 15 bladzijden lezen. Wat kunnen ze nog meer verwachten?

Janneke: Een anaconda, een brilkaaiman, kakkerlakken, een huwelijksaanzoek (Ik ga natuurlijk niet verklappen wie wie vraagt 🙂 ) en een verdwenen beugel. Meer zeg ik niet.

Juf Sanne: Janneke, ontzettend bedankt voor het interview! Enne, zie je over twee jaar?

Janneke: Afgesproken!

De prijsvraag:

Wil jij één van de drie exemplaren van ‘Superjuffie in de jungle’ winnen? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Wie krijgt de krijsende ara’s stil in het boek Superjuffie in de jungle? Lees het antwoord in de eerste 15 bladzijden en mail het naar sanne@jufsanne.com o.v.v. Superjuffie actie en vergeet daarbij niet je NAW gegevens te mailen. De winnaars worden 21 mei 2015 bekend gemaakt.

De winnaars zijn: Ella Vullings, Miriam Maijers en Jolanda van de Have. Gefeliciteerd!

Nog even dit!

Zoek je nog een leuk afscheidscadeau voor de juf of meester of collega? Dan heb ik een goeie tip voor je:

Aan elk schooljaar komt een eind en dan moet je soms ook afscheid nemen van die geweldige superjuf! Maak haar blij en bedank haar samen met je hele klas met dit gave Superjuffievriendenboekje. Hiermee maak je samen een blijvende herinnering voor je juf, want net als in een vriendenboekje is er lekker veel ruimte om in te schrijven en kun je je juf vertellen welk schoolvak je nu het leukst vindt (en welke het stomst!), welk werkje je het moeilijkst vindt en vooral ook waarom jouw juf de allerleukste superjuf is! (Overal waar (super)juf staat, kun je ook meester lezen!)

Superjuf, bedankt voor het schooljaar! Aanbied.indd