Het Zwarte Konijn – Philippa Leathers

Op een ochtend werd Konijn wakker. Hij stapte uit zijn hol het stralende zonlicht in. Het was een prachtige dag. Maar er was iets mis… Hij was niet alleen. Konijn wordt achtervolgd door een groot Zwart Konijn. Hoe hij ook rent, wat hij ook doet, het Zwarte Konijn blijft hem najagen. Uit pure wanhoop vlucht Konijn het diepe, donkere bos in. Daar is hij eindelijk alleen… tot de vreselijke Wolf hem vindt. Opnieuw slaat Konijn op de vlucht, maar hij is niet snel genoeg. Zijn redding komt uit onverwachte hoek! De hartveroverende, knuffelachtige Konijn zal rechtstreeks het leven van de lezertjes binnenhuppen. En hun plezier wordt alleen maar vergroot als zij, vóór Konijn, ontdekken waar hij eigenlijk bang voor is.

Zwarte Konijn, het Boek omslag Zwarte Konijn, het
Philippa Leathers
Lemniscaat

Het verhaal:

Op een ochtend werd Konijn wakker. Hij stapte uit zijn hol het stralende zonlicht in. Het was een prachtige dag. Maar er was iets mis… Hij was niet alleen. Konijn wordt achtervolgd door een groot Zwart Konijn. Hoe hij ook rent, wat hij ook doet, het  Zwarte Konijn blijft hem najagen. Uit pure wanhoop vlucht Konijn het diepe, donkere bos in. Daar is hij eindelijk alleen… tot de vreselijke Wolf hem vindt. Opnieuw slaat Konijn op de vlucht, maar hij is niet snel genoeg. Zijn redding komt uit onverwachte hoek! De hartveroverende, knuffelachtige Konijn zal rechtstreeks het leven van de lezertjes binnenhuppen. En hun plezier wordt alleen maar vergroot als zij, vóór Konijn, ontdekken waar hij eigenlijk bang voor is.

Team juf Sanne zegt:

Konijn snapt er niets van. Hij wordt achtervolgd door een groot, zwart konijn. Konijn vindt het maar eng. Wat wil het zwarte konijn toch van hem?

Prachtig boek waarin de schaduw van konijn hem achtervolgd. Hij is er bang van en probeert hem op allerlei manieren kwijt te raken. Maar het grote zwarte konijn blijft hem achtervolgen… De enige manier om hem kwijt te raken is het diepe, donkere bos in gaan. Daar is het donker en stil en het grote zwarte konijn is niet te zien. Maar als konijn rustig aan een worteltje knaagt ziet hij ineens twee ogen… Oh nee, daar is hij weer! Het blijkt niet het grote, zwarte konijn te zijn maar het is… de wolf! De wolf rent hem achterna en wanneer konijn struikelt en valt wacht hij met gesloten ogen tot de wolf hem opeet. Maar… dan blijkt het grote zwarte konijn zijn redding en grote vriend! Lief boek met een prachtige wending. Iets waar je bang voor bent kan je grootste redding zijn.