Ha Ha Fopschaap – Mark en Rowan Sommerset

Onweerstaanbaar, hilarisch prentenboek voor jong en oud! In dit ongelooflijk grappige prentenboek haalt Fopschaap een streek uit met Oen Kalkoen. Er ligt een bergje ‘gratis slimme pillen voor kalkoenen’ op de grond, maar is het wel zo slim om ze op te eten? De sprekende, heldere beelden en scherpe dialogen brengen het verhaal tot leven.

Ha Ha Fopschaap Boek omslag Ha Ha Fopschaap
Mark en Rowan Sommerset
Van Goor

Het verhaal:

Onweerstaanbaar, hilarisch prentenboek voor jong en oud! In dit ongelooflijk grappige prentenboek haalt Fopschaap een streek uit met Oen Kalkoen. Er ligt een bergje ‘gratis slimme pillen voor kalkoenen’ op de grond, maar is het wel zo slim om ze op te eten? De sprekende, heldere beelden en scherpe dialogen brengen het verhaal tot leven.

Team Juf Sanne zegt:

Een grappig vierkant boekje, heel sterk uitgevoerd in maar een paar kleuren. Meer heeft dit boek ook niet nodig, de eenvoud en humor siert het verhaal. Geweldig voor kinderen die van poepgrappen houden. De platen laten met praatwolkjes de dialoog zien tussen schaap en kalkoen, de tekst is zo in de platen geïntegreerd. Hierdoor is het boek uitermate geschikt is om samen te lezen of de dieren hun eigen stemmen te geven. Wanneer je het voor een groep voorleest is het goed om letterlijk de plaats van het dier in te nemen, een stap opzij dus wanneer het andere dier spreekt.

‘Fopschaap verveelt zich… daar komt Oen Kalkoen’. Schaap gaat in gesprek met kalkoen, eerst een beetje gewoon maar al snel neemt het gesprek een grappige wending. Kalkoen gelooft schaap op zijn woord en hij neemt hem flink in de maling. Kalkoen stapt er met beide benen in, geweldig!