Gezocht: Koen konijn, boekenboef – Emily MacKenzie

Humoristisch en stoer prentenboek over het belang van lezen. Koen Konijn houdt ontzettend veel van lezen. Als hij zijn eigen boeken uit heeft, gaat hij zelfs op pad om boeken te stelen. Hij breekt in bij Arthur. Maar die ziet al snel de lege plekken in zijn boekenkast. Samen met de politie gaat hij op zoek naar de boekenboef.

Gezocht: Koen konijn, boekenboef Boek omslag Gezocht: Koen konijn, boekenboef
Emily MacKenzie
Van Goor

Het verhaal:

Humoristisch en stoer prentenboek over het belang van lezen. Koen Konijn houdt ontzettend veel van lezen. Als hij zijn eigen boeken uit heeft, gaat hij zelfs op pad om boeken te stelen. Hij breekt in bij Arthur. Maar die ziet al snel de lege plekken in zijn boekenkast. Samen met de politie gaat hij op zoek naar de boekenboef.

Team juf Sanne zegt: 

De titel klinkt al spannend want wat zou dat zijn, een boekenboef? Kinderen worden zo vanaf de titel geboeid door dit verhaal. Koen, het konijn, droomt van boeken en niet van worteltjes of sla. Hij houdt zo veel van boeken dat hij, wanneer hij al zijn eigen boeken uit heeft, huizen binnensluipt en de boeken leest van mensen die liggen te slapen. Hij neemt de boeken zelfs mee terg naar zijn hol. Koen wordt daar erg blij van, maar Arthur raakt zijn boeken kwijt. Dat hij zijn lievelingsboek kwijt is dat vindt hij heel erg. Arthur pakt zijn speurdersspullen om op zoek te gaan naar de dief. Hij ziet Koen en probeert hem tegen te houden, maar Koen ontsnapt… Zijn moeder gelooft hem niet en ook zijn juffrouw geloven hem niet. De agent grinnikt en lacht hem uit als hij Koen beschrijft. Die nacht gaat Koen op zoek naar boeken in een ander huis en komt dik in de problemen… het is het huis van de politieagent! Koen wordt gearresteerd en Arthur mag hem als dader aanwijzen. Maar hoe doe je dat als er acht konijnen op een rij staan die precies op elkaar lijken? Gelukkig is hij wel te ontmaskeren en lost Arthur de leeshonger van Koen op een makkelijke manier op.

Goed te gebruiken met kinderen bij verschillende thema’s zoals leesbevordering, politie, maar ook de meer sociale thema’s want wat doe je als een ander iets heeft dat jij graag zou willen hebben? Superleuk boek, vanwege de woordgrappen ook geschikt voor kinderen die zelf kunnen lezen.