Gebruik je fantasie – Nicola O’Byrne

Pas op met wat je verzint!
Konijn verveelt zich. Wolf weet wel een goede oplossing. ‘Zullen we samen een verhaal verzinnen?’ stelt hij voor. Wolf werkt in een bibliotheek en weet alles over verhalen. Konijn vindt het een fantastisch idee, dus laat Wolf hem zien hoe hij zijn fantasie moet gebruiken om een spannend verhaal te maken. Konijn is razend benieuwd naar wat er gaat gebeuren, maar al gauw wordt duidelijk dat het einde dat Wolf heeft bedacht niet goed uitpakt voor Konijn. Gelukkig weet Konijn inmiddels ook hoe hij zijn fantasie moet gebruiken!
Eerder verscheen van Nicola O’Byrne het prentenboek ‘Pas op! Dit boek bijt!’, dat werd gekozen voor de Prentenboek TopTien: de 10 mooiste prentenboeken van 2015. Net als dat bijzondere prentenboek heeft ook dit boek een indrukwekkende uitklapper en een uitnodigend gat in het achterplat.

Gebruik je fantasie Boek omslag Gebruik je fantasie
Nicola O’Byrne
Gottmer

Het verhaal:

Pas op met wat je verzint!
Konijn verveelt zich. Wolf weet wel een goede oplossing. ‘Zullen we samen een verhaal verzinnen?’ stelt hij voor. Wolf werkt in een bibliotheek en weet alles over verhalen. Konijn vindt het een fantastisch idee, dus laat Wolf hem zien hoe hij zijn fantasie moet gebruiken om een spannend verhaal te maken. Konijn is razend benieuwd naar wat er gaat gebeuren, maar al gauw wordt duidelijk dat het einde dat Wolf heeft bedacht niet goed uitpakt voor Konijn. Gelukkig weet Konijn inmiddels ook hoe hij zijn fantasie moet gebruiken!
Eerder verscheen van Nicola O’Byrne het prentenboek ‘Pas op! Dit boek bijt!’, dat werd gekozen voor de Prentenboek TopTien: de 10 mooiste prentenboeken van 2015. Net als dat bijzondere prentenboek heeft ook dit boek een indrukwekkende uitklapper en een uitnodigend gat in het achterplat.

Team juf Sanne zegt: 

Een geweldig boek van de auteur van “PAS OP,  dit boek bijt!” Op een dag was konijn zich aan het vervelen. ‘Ik wou dat er iets gebeurde,’ zei hij… Gelukkig komt wolf er aan, hij werkt in een bibliotheek en stelt voor om samen een verhaal te verzinnen. Maar hoe moeten we beginnen? Gewoon, zegt wolf, gebruik je fantasie… Konijn verzint van alles en wolf stuurt het verhaal de juiste kant op. Konijn geniet van wat ze verzinnen en gaat in het verhaal mee tot hij in de gaten krijgt dat wolf het verhaal een kant op stuurt waardoor het voor hem niet goed af kan lopen. ‘Maak je geen zorgen. We zijn bijna aan het einde.’ Ineens draait konijn zich om en zegt: ‘Dat dacht ik niet.’ Konijn draait de rollen om en verzint zelf een ander einde aan het verhaal. Een prachtige uitklapbare plaat op posterformaat maakt dit einde heel speciaal. ‘Dat was nog eens een goed idee.’ Konijn en wolf zijn in reële kleuren getekend, zonder poespas of omgeving. In het boek worden verschillende lettertypen gebruikt wat het verhaal duidelijk versterkt. De letters voegen net zo veel toe als de illustraties. Een mooi boek met grappige verwijzingen en veel herkenning. Heeft mijn hart gestolen, dit boek.