Boekenbingo update 2

Omdat ik fan ben van mooie boeken. Omdat ik graag over boeken praat. EN, omdat lezen en leesbevordering belangrijk voor mij zijn. Daarom besteed ik op JufSanne.com veel aandacht aan boeken. En ook daarom ben ik begonnen met de boekenbingo. Vorige maand kondigde ik, ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van deze website, een geweldig leuke wedstrijd aan; een boekenbingo voor leerkrachten. Een lijst van 60 titels voor onder-, midden-, en bovenbouw die door PABO-studenten en leerkrachten in het onderwijs moeten worden gelezen om in aanmerking te komen voor een fantastische prijs; een boekenpakket ter waarde van €250,-. De lijst is overigens samengesteld op basis van de tiplijst van Jacques Vriens.

De reacties waren geweldig! Juf Inger & juf Sharona begonnen aan een onderlinge strijd waarbij ze steeds bloggen over de gelezen boeken. Via Hebban.nl, Goodreads en Dizzie krijg ik regelmatig updates van andere collega’s, en ook via Twitter sturen leerkrachten mij voortdurend foto’s. Toen ik vorige week op de NOT stond met Kleuteruniversiteit in de stand van Clavis, kreeg ik bezoek van een aantal juffen van basisschool de Blauwe Aventurijn. Zij vertelden mij toch zo’n leuk verhaal, erg inspirerend en zeker de moeite waard om te delen:20150119_085619

Lees verder voor het verhaal …

Juf Ellen, juf Helga en juf Jenny doen alle drie mee met de boekenbingo. Ontzettend fijn! Maar dat is nog niet alles, de hele groep van juf Helga is ook aan het lezen geslagen! De juf zorgde ervoor dat elk kind zijn eigen bingokaart kreeg die vervolgens een plek kregen aan de muur of kast in de klas. Alle kinderen hebben vervolgens geholpen bij het verzamelen van de boeken. Er werd thuis in de boekenkasten gekeken, elke bibliotheek in de stad werd bezocht en de verzamelde boeken werden in de klas uitgestald zodat er heel veel gelezen kon worden, door zowel leerkracht als kind.

Juf Ellen: De kinderen zijn ontzettend enthousiast en lezen hierdoor heel veel boeken. Natuurlijk hopen zij dat juf Jenny, juf Helga of ik de boeken winnen voor de bibliotheek, maar ze hebben er zo ontzettend veel plezier in dat we eigenlijk al gewonnen hebben ;-)! Ze lezen nu ook boeken die ze anders nooit zouden kiezen. Heel erg leuk. Wij blijven lekker verder lezen, want ook wij hebben er veel plezier in.

 

20150119_085631

 

Ik hoop ontzettend dat deze foto’s ook andere scholen en leerkrachten inspireren om mee te doen met de boekenbingo. En win je niet het boekenpakket, dan heb je toch gewonnen. Ik ben het helemaal eens met deze uitspraak van juf Ellen.

SUC53482

Download hier de boekenbingokaart en begin vandaag nog! Klik op de afbeelding hieronder om de boekenbingokaart te downloaden:

boekenbingo