Zelda de Piraat

Op een dag vindt de bemanning van het piratenschip de Lamantijn een mandje op zee. Er zit een meisjesbaby in. De piraten noemen haar Zelda. Zelda blijkt een geboren piraat. Ze groeit uit tot de stoerste van alle piraten. Geen zee gaat haar te hoog. In korte tijd klimt ze op van koksmaatje en scheepsmeisje tot eerste stuurvrouw en kapitein. De bemanning van de Lamantijn kan haar niets weigeren. Maar Zelda mist iets. Een moeder?
Een heerlijk verhaal waarin vrolijk de draak wordt gestoken met verwachtingen en rollenpatronen. Een grappig piratenboek voor zowel jongens als meisjes.

Zelda de Piraat Boek omslag Zelda de Piraat
Pieter van Oudheusden & Merel Eyckerman
De Eenhoorn

Het verhaal:
Op een dag vindt de bemanning van het piratenschip de Lamantijn een mandje op zee. Er zit een meisjesbaby in. De piraten noemen haar Zelda. Zelda blijkt een geboren piraat. Ze groeit uit tot de stoerste van alle piraten. Geen zee gaat haar te hoog. In korte tijd klimt ze op van koksmaatje en scheepsmeisje tot eerste stuurvrouw en kapitein. De bemanning van de Lamantijn kan haar niets weigeren. Maar Zelda mist iets. Een moeder?
Een heerlijk verhaal waarin vrolijk de draak wordt gestoken met verwachtingen en rollenpatronen. Een grappig piratenboek voor zowel jongens als meisjes.

Juf Sanne zegt:
Waar gaat dit verhaal heen?  Ik zag het werkelijk totaal niet aankomen en heb hartelijk moeten lachen om de clou van het verhaal. Een boek waarbij wordt aangetoond dat een meisje net zo goed sterk en slim kan zijn. Dit boek gaat over het doorbreken van een rollenpatroon en wordt verteld met veel humor. De illustraties zijn bijzonder en de moeite waard om steeds weer opnieuw te bekijken.