Stan Stuntman

Een koprol, een flikflak, een salto, een nepgevecht, een achtervolging, een ontploffing, een diepzeeduik, een vliegtuigcrash, een proefwerk: geen stunt is te gek voor Stan Stuntman. Een grappig boek over dappere Stan. Voor hoogvliegers en brokkenpiloten vanaf 4 jaar.

Stan Stuntman Boek omslag Stan Stuntman
Ruth Wielockx
Clavis

Het verhaal:
Een koprol, een flikflak, een salto, een nepgevecht, een achtervolging, een ontploffing, een diepzeeduik, een vliegtuigcrash, een proefwerk: geen stunt is te gek voor Stan Stuntman. Een grappig boek over dappere Stan. Voor hoogvliegers en brokkenpiloten vanaf 4 jaar.

Juf Sanne zegt:
Na ‘Pim Piloot’ en ‘Gewonnen’ brengt Ruth Wielockx een derde stoere titel uit: Stan Stuntman. Stan heeft al heel wat stunts achter de rug, maar hij is op zoek naar dé stunt die zorgt voor kriebels in zijn buik. Maar welke stunt Stan ook probeert, geen kriebels. Of toch wel?

Kleurrijke platen, prachtige skylines en spectaculaire stunts, dat staat je te wachten als je Pim Piloot leest. En niet te vergeten, een grote glimlach van oor tot oor van het luisterend publiek. Bij elke stunt wordt er vol bewondering gekeken naar de plaat en afgewogen of de luisteraar zelf de durf heeft om deze stunt uit te voeren.

De auteur speelt met het lettertype, de positie en de grootte van de letters. Het geeft iets extra’s, het helpt je bij het voorlezen. Het lijkt wel of je het daardoor ook spannender gaat vertellen. De woorden springen van de bladzijden en dat gaat ook de kinderen niet ongemerkt voorbij. “Daar staat fiets!” zegt zoon. Vanaf die bladzijde gaat hij actief op zoek naar alle ‘grote’ woorden en probeert deze eveneens te lezen. De illustraties bieden daarbij hulp. Na het lezen klinkt een diepe zucht. “Stan is wel erg dapper hè? Later als ik groot ben, durf ik dat vast ook!” Weet hij veel dat liefde eigenlijk het grootste avontuur is, zoals Stan aan de lijve ondervindt. Dit boek is een plaatje, met kunstige illustraties en aandoenlijk verhaal voor stoere kinderen of juist niet.