Niet bijten, Anna – Kathleen Amant

Anna heeft veel tandjes. Wel twintig. Die gebruikt ze om te eten. En als Anna lacht, zie je ze allemaal. Maar soms is Anna boos. Dan willen de tandjes bijten in de arm van broertje Lars … Een herkenbaar verhaal over omgaan met boosheid en leren emoties te uiten. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de emoties van het kind als thema.

Niet bijten, Anna Boek omslag Niet bijten, Anna
Kathleen Amant
Clavis

Het verhaal:

Anna heeft veel tandjes. Wel twintig. Die gebruikt ze om te eten. En als Anna lacht, zie je ze allemaal. Maar soms is Anna boos. Dan willen de tandjes bijten in de arm van broertje Lars … Een herkenbaar verhaal over omgaan met boosheid en leren emoties te uiten. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de emoties van het kind als thema.

Team Juf Sanne zegt:
Een vrolijk nieuw deel uit de serie Anna boeken dat weer goed ingaat op de belevingswereld van het jonge kind. De platen zijn eenvoudig maar duidelijk en ondersteunen het verhaal. Anna heeft mooie tanden, zorgt er goed voor maar als ze boos wordt bijt ze wel eens letterlijk van zich af. Uiteraard volgt er een straf voor Anna en wordt er beschreven wat beter is om te doen als je boos wordt. Prima te gebruiken voor jonge kinderen en om in gesprek te gaan over dit veelvoorkomende onderwerp.