Lessen over Europa – bezoek de stand van de EU tijdens de NOT beurs 2015

Van 27 t/m 31 januari 2015 is de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in Utrecht. Ben je een leerkracht en ben je op zoek naar inspirerend lesmateriaal om jouw leerlingen kennis te laten maken met Europa? Kom dan langs bij de stand van de EU tijdens de NOT!

Europa is een kerndoel binnen het onderwijs, daarom heeft de Europese Commissie een breed scala aan (gratis) lesmateriaal ontwikkeld. Dit is vooral voor het primair onderwijs, maar ook voor het voortgezet onderwijs is er interessant (veelal meertalig) materiaal beschikbaar. Het lesmateriaal is aangepast aan de huidige lesmethodes in het primair onderwijs. Dit maakt lessen over de EU eenvoudiger, leuker en interactiever.

Persoonlijk advies

Als leerkracht of andere belanghebbende kun je de stand van de EU bezoeken voor een persoonlijke toelichting op het lesmateriaal dat voor jou relevant is. De EU staat in hal 10, standnummer 10E040. Bij de stand van de EU krijg je een overzichtsboekje met daarin alle beschikbare materialen, zodat je ook na de beurs het lesmateriaal kunt aanvragen.

Een voorbeeld van het lesmateriaal voor het basisonderwijs: de Verhalenkoffer

“In de klas bevindt zich een reiskoffer, volgeplakt met stickers uit Europa. Waar is die koffer allemaal geweest? Hij ziet er bereisd uit.”

De Europese Verhalenkoffer is een koffer vol gesproken verhalen en vragen voor groep 5/6 en 7/8. Voor groep 1 t/m 4 zijn er enkele creatieve opdrachten. Luister bijvoorbeeld naar de aardige Klomp van de boer die vertelt over landbouw, naar de statige Hamer die uitleg geeft over het bestuur van de EU of naar de ijdele Kaart, die vertelt over de lidstaten van de EU. Bij elk verhaal hoort een voorwerp. Wat zal er allemaal uit de koffer komen?

verhalenkoffer

Wil je meer weten? Bezoek de stand van de EU op de NOT beurs 2015 van 27 t/m 31 januari 2015. Je kunt je registeren voor een gratis toegangsbadge.