Ik ben niet KLEIN!

Een vertederend prentenboek voor alle kinderen die graag groot willen zijn. Tembo is altijd de kleinste. Daar heeft hij schoon genoeg van. Hij is toch zeker een olifant! En dat zal hij bewijzen ook. Hij zal laten zien dat hij groot genoeg is om een tijger bang te maken. Maar hoe Tembo ook zoekt – er is geen tijger te vinden… Als hij teleurgesteld terugkeert naar de kudde, ziet hij naast zijn moeder een piepklein olifantje liggen. Hij heeft een zusje gekregen: opeens is hij een Grote Broer!
Met een hoog knuffelgehalte geeft Henrike Wilson gestalte aan Tembo – zijn naam betekent ‘olifant’ in het Swahili. Ik ben niet klein! heeft alles om het favoriete boek te worden van kinderen die ook klein worden gevonden, aankomende grote broers of zussen, olifanten – liefhebbers en iedereen die van mooie prentenboeken houdt.

Ik ben niet KLEIN! Boek omslag Ik ben niet KLEIN!
Stephanie Schneider
Lemniscaat

Het verhaal:
Een vertederend prentenboek voor alle kinderen die graag groot willen zijn. Tembo is altijd de kleinste. Daar heeft hij schoon genoeg van. Hij is toch zeker een olifant! En dat zal hij bewijzen ook. Hij zal laten zien dat hij groot genoeg is om een tijger bang te maken. Maar hoe Tembo ook zoekt – er is geen tijger te vinden… Als hij teleurgesteld terugkeert naar de kudde, ziet hij naast zijn moeder een piepklein olifantje liggen. Hij heeft een zusje gekregen: opeens is hij een Grote Broer!

Met een hoog knuffelgehalte geeft Henrike Wilson gestalte aan Tembo – zijn naam betekent ‘olifant’ in het Swahili. Ik ben niet klein! heeft alles om het favoriete boek te worden van kinderen die ook klein worden gevonden, aankomende grote broers of zussen, olifanten – liefhebbers en iedereen die van mooie prentenboeken houdt.

Team Juf Sanne zegt:
Een olifantje is de kleinste van de kudde en mag hierdoor nog niet aan alles mee doen. Hij vindt zelf natuurlijk dat hij niet klein is. Hij baalt hier enorm van en gaat op zoek naar een manier om te bewijzen dat hij niet klein is. Zijn plan mislukt maar wanneer hij dan eenzaam en teleurgesteld terug loopt naar de kudde blijkt daar iets gebeurt te zijn dat zijn leven verandert. Prachtige grote platen illustreren dit klassieke thema. Het verhaal leest lekker en dit boek over het verschil tussen de kleinste zijn en je niet zo voelen is prima om in de klas te gebruiken. Mooie instap voor een thema over sociale vaardigheden.