Ik ben Harry Vink

Grappig én filosofisch – een prentenboek waar jong en oud vrolijk van wordt. De vinken woonden met z’n heleboelen bij elkaar. Ze maakten voortdurend zo’n vinkenherrie, dat je jezelf niet eens kon horen denken. Het leven gaat zijn gangetje, en af en toe komt het Beest en vreet een vink op. Op een nacht wordt Harry Vink wakker in volstrekte stilte. Dan gebeurt er iets opmerkelijks: hij heeft een gedachte. En hij hoort hem! IK BEN GEWELDIG, dacht Harry.
Als de volgende dag het Beest komt, besluit Harry actie te ondernemen. Je bent immers geweldig of je bent het niet. Maar zijn actie pakt anders uit dan hij gehoopt had…
Ik ben Harry Vink is een boek voor iedereen: voor filosofen en voor dromers, voor mensen die van mooie boeken houden, van grappige boeken houden en van denken houden, voor vogelliefhebbers én voor vegetariërs. Kijk zelf maar. Wedden dat ook jij met een glimlach op je gezicht het boek dichtslaat?

Ik ben Harry Vink Boek omslag Ik ben Harry Vink
Alexis Deacon & Viviane Schwarz
Lemniscaat

Het verhaal:
Grappig én filosofisch – een prentenboek waar jong en oud vrolijk van wordt. De vinken woonden met z’n heleboelen bij elkaar. Ze maakten voortdurend zo’n vinkenherrie, dat je jezelf niet eens kon horen denken. Het leven gaat zijn gangetje, en af en toe komt het Beest en vreet een vink op. Op een nacht wordt Harry Vink wakker in volstrekte stilte. Dan gebeurt er iets opmerkelijks: hij heeft een gedachte. En hij hoort hem! IK BEN GEWELDIG, dacht Harry.

Als de volgende dag het Beest komt, besluit Harry actie te ondernemen. Je bent immers geweldig of je bent het niet. Maar zijn actie pakt anders uit dan hij gehoopt had…
Ik ben Harry Vink is een boek voor iedereen: voor filosofen en voor dromers, voor mensen die van mooie boeken houden, van grappige boeken houden en van denken houden, voor vogelliefhebbers én voor vegetariërs. Kijk zelf maar. Wedden dat ook jij met een glimlach op je gezicht het boek dichtslaat?

Juf Sanne zegt:
Origineel boek over een vinkenfamilie die gevangen zit in hun dagelijkse rituelen en gewoonten. Elke dag verloopt op dezelfde manier behalve… als het Beest kwam. Op een nacht bedenkt een van de vinken dat hij eigen gedachten heeft en daar ook naar kan en mag luisteren. IK BEN GEWELDIG dacht Harry Vink die nacht en zijn leven veranderde compleet. Het Beest kwam en Harry bedacht zich geen moment: het was tijd om geweldig te zijn! Harry komt terecht in de buik van het beest en valt bijna terug in sombere gedachten. Gelukkig kan hij zich herpakken en kan hij de wereld omdraaien.

Een boeiend boek dat stof geeft tot filosoferen. ‘Be the change you want to see in the world!’ geschikt voor oudere kleuters of juist plusleerlingen die op dit niveau uitgedaagd willen en kunnen worden. Bij dit boek heeft Kleuteruniversiteit een gratis lespakket ontwikkeld.