Hondje

Hondje is zijn baasje kwijt. Help jij hem zoeken? Hij draagt grote zwarte schoenen. Met veters. Rode sokken. Een knalgele broek. En hij heeft een parapluutje vast. Vind jij hem? Een warm boek over een hondje dat zijn baasje kwijt is. De verfijnde illustraties zorgen voor uren zoekplezier. Voor lieve speurneusjes vanaf 3 jaar.

Hondje Boek omslag Hondje
Guido van Genechten
Clavis

Het verhaal:

Hondje is zijn baasje kwijt. Help jij hem zoeken? Hij draagt grote zwarte schoenen. Met veters. Rode sokken. Een knalgele broek. En hij heeft een parapluutje vast. Vind jij hem? Een warm boek over een hondje dat zijn baasje kwijt is. De verfijnde illustraties zorgen voor uren zoekplezier. Voor lieve speurneusjes vanaf 3 jaar.

Team Juf Sanne zegt:
Hondje is zijn baasje kwijt en gaat op zoek naar zijn baasje. De zoektocht begint laag bij de grond, bij de voeten. Mijn baasje draagt… en de hond zoekt verder. De kinderen kijken mee en zoeken uiteraard verder naar de beschreven schoenen. In het boek beschrijft de hond zijn baasje op elke bladzijde van onder naar boven steeds een stukje verder, de tekeningen worden dus ook steeds wat completer. Het is zo een echt zoekboek en de kinderen speuren verder mee. Gelukkig is het einde goed en gaan ze gelukkig samen verder door het leven. Vrolijk boek dat kinderen uitnodigt om hun ogen goed de kost te geven en op kleine details te letten. Jonge kinderen zijn daar goed in dus ze zullen vast smullen van dit verhaal.
Mooie instap voor het thema circus, maar ook over huisdieren en voor een gesprek over iemand kwijt zijn.