Een kijkje in de kast

Ik ben een kast. Ik ben hoog en breed. Er zit veel troep in mij. Dingen die niet meer zo mooi zijn, maar toch te mooi om weg te doen. Een pop in een doos, een kist, een kam met drie tanden uit, een paar veren, 20 knopen … Bij elk voorwerp hoort een kort verhaal of een gedicht of een aantal raadsels. De verhalen en gedichten worden steeds vanuit het standpunt van het voorwerp verteld. Een heerlijk origineel boek voor jonge lezers. Een prachtig boek over de rommelkast die iedereen kent: boordevol spullen die je niet kan weggooien. Met grappige tekeningen van Richard Verschraagen.

Kijkje in de kast, een Boek omslag Kijkje in de kast, een
Riet Wille & Richard Verschraagen
De Eenhoorn

Het verhaal:
Ik ben een kast. Ik ben hoog en breed. Er zit veel troep in mij. Dingen die niet meer zo mooi zijn, maar toch te mooi om weg te doen. Een pop in een doos, een kist, een kam met drie tanden uit, een paar veren, 20 knopen … Bij elk voorwerp hoort een kort verhaal of een gedicht of een aantal raadsels. De verhalen en gedichten worden steeds vanuit het standpunt van het voorwerp verteld. Een heerlijk origineel boek voor jonge lezers.  Een prachtig boek over de rommelkast die iedereen kent: boordevol spullen die je niet kan weggooien. Met grappige tekeningen van Richard Verschraagen.

Team Juf Sanne zegt:
Bijzonder boek dat de inhoud van een kast beschrijft, vandaar ook de titel “een kijkje in de kast”. Elk voorwerp in de kast heeft een nummer in de inhoudsopgave dat verwijst naar de bladzijde waarop dat voorwerp of de inhoud van de zak of doos beschreven wordt. Het ene voorwerp met een verhaaltje, het andere met een gedicht en weer een andere met raadsels. Sommige voorwerpen (een zak waar knopen in zitten bijvoorbeeld) nodigen uit tot actie en andere voorwerpen (nest, hoed, steen bijvoorbeeld) zijn verhaaltjes op zich om te lezen. Dit boek nodigt uit om zelf te bekijken, te lezen en lekker door te bladeren. Het leesniveau is AVI E3.