Drakensnot

Er is een draak in het bos! Die moet snel weg, of alle bomen gaan in vlammen op. Maar de draak is te verkouden om te vliegen. Het beest moet gezond eten: fruit, groenten, soep. Lusten draken dat? Een grappig en spannend verhaal over zieke draken die beter moeten eten. En over elkaar helpen. Voor dappere drakenvrienden vanaf 4 jaar.

Drakensnot Boek omslag Drakensnot
Esther Miskotte
Clavis

Het verhaal:
Er is een draak in het bos! Die moet snel weg, of alle bomen gaan in vlammen op. Maar de draak is te verkouden om te vliegen. Het beest moet gezond eten: fruit, groenten, soep. Lusten draken dat? Een grappig en spannend verhaal over zieke draken die beter moeten eten. En over elkaar helpen. Voor dappere drakenvrienden vanaf 4 jaar.

Team Juf Sanne zegt:
Bijzonder bruikbaar boek voor in de klas, dat was het eerste dat ik dacht toen ik ‘Drakensnot’ las: een project over gezondheid en gezonde voeding. Drakensnot klinkt erg vies, maar het is de titel van een prachtig boek. De tekeningen zijn kleurrijk, niet seizoensgebonden en goed te gebruiken. Het boek nodigt uit tot een project over ziek zijn, (gezond) eten en vitaminen. In het vriendelijke, rustige bos verandert een enorme dreun de dag van de dieren totaal: er is een draak op de top van de heuvel geland! De draak lijkt erg onvriendelijk, maar in het boek wordt het een vriendelijke en dankbare patiënt. De dieren die hem verzorgen laten zien dat niets is wat het lijkt… en dat de aanhouder wint! Thema’s die Esther zelf aan het boek verbindt: behulpzaamheid, gezond eten.