Draak – Nils Pieters

In een duistere burcht woont Graaf Draak. Vroeger heette hij Benny, maar dat vond hij niet griezelig genoeg. Draaks grootste wens is de griezeligste griezel ter wereld zijn. Elke dag vijlt hij zijn tanden, lakt hij zijn nagels en rekt hij zijn oren. Hij draagt spookachtige sokken en een zwarte cape. Maar toch is hij nog niet de akeligste griezel. Plots heeft hij een idee. Hij plaatst een bestelling op zijn computer. De dag erop komt zijn pakje aan. Het is … een draak! Hilarisch prentenboek. Getest en goedgekeurd door een kritisch publiek van 5-plussers. Uiteindelijk ontdekt de lezer dat Draak zelf erg bang is voor blije kinderen.

Draak Boek omslag Draak
Nils Pieters
De Eenhoorn

Het verhaal:
In een duistere burcht woont Graaf Draak. Vroeger heette hij Benny, maar dat vond hij niet griezelig genoeg. Draaks grootste wens is de griezeligste griezel ter wereld zijn. Elke dag vijlt hij zijn tanden, lakt hij zijn nagels en rekt hij zijn oren. Hij draagt spookachtige sokken en een zwarte cape. Maar toch is hij nog niet de akeligste griezel. Plots heeft hij een idee. Hij plaatst een bestelling op zijn computer. De dag erop komt zijn pakje aan. Het is … een draak! Hilarisch prentenboek. Getest en goedgekeurd door een kritisch publiek van 5-plussers. Uiteindelijk ontdekt de lezer dat Draak zelf erg bang is voor blije kinderen.

Team Juf Sanne zegt:
Het boek Draak ziet er wel spannend uit, maar de vrolijke glimlach van de Graaf op de voorkant nodigt mij toch uit om het boek te gaan lezen. De humor in het boek maakt dat het wel te gebruiken is, maar lees het zelf wel goed voor je ermee aan de slag gaat. Dit boek nodigt uit om aan de slag te gaan met sociale vaardigheden, de thema’s bang zijn, stoer doen maar ook over eenzaam zijn. Graaf Draak was vroeger een gewone jongen, maar toen vond hij zichzelf niet eng genoeg. Nu is hij zo eng dat mensen niet in de buurt van zijn kasteel durven te komen. De graaf is een echte dierenvriend, zijn dieren geven hem liefde terug. Hij is alleen voor een ding heel erg bang…