Win: Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek

Dankzij Marianne Busser & Ron Schröder mag ik deze maand voor Sinterklaas spelen. Is dat even leuk! De prijs is dan ook heerlijk toepasselijk. Je kunt deze maand het spiksplinternieuwe Het vrolijke Sinterklaasvoorleesboek winnen. Vers van de pers! Wil jij één van drie exemplaren winnen? Lees de recensie en beantwoord de vraag. Zo simpel is het!

Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek – Marianne Busser, Ron Schröder & Dagmar Stam – Uitgeverij van Holkema en Warendorf – ISBN: 9789000340798

9789000340804_download

Het verhaal:

Een gezellig boek vol leuke versjes en verhalen over Sint en zijn pieten. Over een pietje dat vergeten is zijn onderbroekje aan te trekken. Over pieten die elkaar een vrolijk kleurtje geven. En over een jongetje dat vreselijk veel cadeautjes vraagt. Maar… elke dag verdwijnen er pakjes op het schip. Is er misschien een dief-piet aan boord? Dit en nog veel meer verhaaltjes in dit vrolijke Sinterklaas-voorleesboek dat ieder kind zal aanspreken.

Wil je stiekem al een paar bladzijdes uit het boek bekijken? Klik dan hier.

Juf Sanne zegt:

Wauw! Een boek met maar liefst 22 versjes en verhalen over Sinterklaas en zijn pieten. Het is een bijzonder sfeervol boek geworden met humoristische verhalen en versjes. Het boek begint met een versje en een bijbehorende zoekopdracht. De kinderen kijken naar de plaat en zoeken de verschillen in de etalage. Wat een bijzonder leuk idee en het zorgt ervoor dat je keer op keer het boek weer wilt bekijken.

sint_dagmar03

Na deze leuke binnenkomer gaat het boek in op Het verhaal van Sinterklaas. Weer zo’n goed idee, want dat leidt het boek prachtig in. Met dit verhaal op rijm word je zo heel wat wijzer over de Sint.
Ook in dit boek komen weer bekende figuren voor. Zo zet het mannenkoor ook de schoen en gaan vervolgens op blote voeten naar buiten. De blote koning is een stuk minder bloot deze keer en zelfs prinsje Alexander laat zich even zien.

 

sint_dagmar02

De tekeningen passen perfect bij de versjes en verhalen en zijn naast sfeervol ook ontzettend grappig. Ik beloof je, je kunt soms een giechel echt niet onderdrukken. Een gezellig, warm, grappig en vooral zeer bruikbaar boek in deze heerlijke periode. Want met 22 verhalen en versjes kun je er elke dag eentje voorlezen in de klas. En kun je niet afwachten tot deze prijsvraag wordt uitgereikt, en zou je het liefst morgen al beginnen met voorlezen? Voor de prijs hoef je het niet te laten, dit boek kost maar €10,-!

Op 24 november verloot ik drie exemplaren onder de inzenders van het juiste antwoord op de volgende vraag:

Op de site van Ron en Marianne vind je een knop waaronder je ‘leuke dingen’ kunt vinden. Noem drie van deze leuke dingen.

Mail je antwoord voor 24 november naar sanne@jufsanne.com o.v.v. Sinterklaas voorleesboek. Vergeet daarbij niet jouw adres te vermelden!

De winnaars zijn bekend. Gefeliciteerd: Esmé van Pelt, Elwin Elias en Sabine Flothuis. Het boek komt zo snel mogelijk naar jullie toe, dan kunnen jullie er nog uit voorlezen deze gezellige periode.

Wist je dit al?

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke  maand kans op één van de 5 boeken die ze dan weggeven. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook en Twitter en op Pinterest.