Win: Het vrolijke kerst voorleesboek

Wist je dat er al meer dan 4 miljoen boeken van Marianne Busser & Ron Schröder verkocht zijn? Het vrolijke kerst voorleesboek is ook weer zo’n prachtige titel die niet op jouw boekenplank mag ontbreken. Perfect voor gebruik in de klas, peuterspeelzaal of naschoolse opvang. Ik mag van Marianne Busser en Ron Schröder weer drie exemplaren weggeven. Wil jij kans maken op dit leuke boek? Lees de recensie en beantwoord de vraag.

Het vrolijke kerst voorleesboek – Marianne Busser, Ron Schröder en Dagmar Stam – Uitgeverij van Holkema en Warendorf – ISBN: 9789000340286

vrolijkekerstvoorleesboek_jufsanne01

Het verhaal:

Een feestelijk voorleesboek vol versjes en verhaaltjes over Kerst. Met het traditionele kerstverhaal op rijm verteld en met ontroerende en grappige verhalen over het mannenkoor, Kobus en Kwak, haas en egel, en over de drie jongetjes. Daarnaast versjes in kerstsfeer over het varkentje Mondriaan, het kleine prinsje Alexander en over het meisje dat een kerstengeltje mag zijn tijdens de kerstuitvoering op school. Kortom: een heerlijk boek waar iedereen van zal genieten, elk jaar weer!

Wil je een aantal bladzijden uit het boek bekijken? Klik dan hier.

Juf Sanne zegt:

Dit boek telt 20 sfeervolle verhalen en versjes over Kerst. Het vrolijke Sinterklaas voorleesboek begint met een mooie plaat waarbij een zoekopdracht wordt aangeboden. Ook het vrolijke kerst voorleesboek begint op deze wijze. Allereerst worden er in het versje een aantal voorwerpen opgesomd en je wordt aangemoedigd op deze op te sporen en aan te wijzen. Vervolgens moet je de verschillen op de beide pagina’s aanwijzen. Een fantastisch leuk en gezellig begin van het boek.

Op fantastische wijze en op rijm wordt op stripverhaal-achtige manier het klassieke kerstverhaal verteld. Heel toegankelijk ook voor jonge kinderen. Het verhaal leest gemakkelijk en is absoluut niet langdradig. Bijzonder knap verteld en geïllustreerd.

puzzelballenkerstboom01

Natuurlijk komen ook in dit boek bekende figuren weer voor. Zo gaat het mannenkoor lekker buitenspelen in de sneeuw. Zien we het varkentje Mondriaan aan het werk en wordt er kerst gevierd bij de drie jongetjes. Extra leuk is een verhaal van de klas van juf Roos dat in drie delen wordt verteld. Perfect om in de week voor kerst voor te lezen in jouw groep. Ook dit boek is nu verkrijgbaar voor maar €10,-!

Op 11 december verloot ik drie exemplaren onder de inzenders van het juiste antwoord op de volgende vraag:

Ron en Marianne hebben al 4 miljoen boeken verkocht. Op hun site staat een bibliografie, een prachtig overzicht van alle titels die ze tot nu toe hebben geschreven. Op welke nummer staat Het vrolijke kerst voorleesboek?

Mail je antwoord voor 11 december 2014 naar sanne@jufsanne.com o.v.v. kerst voorleesboek. Vergeet daarbij niet jouw adres te vermelden!

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: Jody van der Mey, juf Chloé en Annemiek van der Louw. Het boek is al onderweg. Veel voorleesplezier.

Wist je dit al?

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke  maand kans op één van de 5 boeken die ze dan weggeven. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook en Twitter en op Pinterest.