Tellen en rijmen met familie Muis – Juliëtte S. Rosenkamp & Anouk Nijs

Dit is een telboek over muisjes. Mama muis is wit, papa muis is donker en de kleine muisjes zijn grijs. Papa zorgt voor de familie. Hij wast en strijkt en doet de boodschappen. Mama rijdt in een grote vrachtwagen en bezorgt pakjes. Een leuk peuterboek over diversiteit met rijmpjes en telspelletjes erbovenop.

Tellen en rijmen met familie Muis Boek omslag Tellen en rijmen met familie Muis
Juliëtte S. Rosenkamp & Anouk Nijs
Clavis

Het verhaal:

Dit is een telboek over muisjes. Mama muis is wit, papa muis is donker en de kleine muisjes zijn grijs. Papa zorgt voor de familie. Hij wast en strijkt en doet de boodschappen. Mama rijdt in een grote vrachtwagen en bezorgt pakjes. Een leuk peuterboek over diversiteit met rijmpjes en telspelletjes erbovenop.

WINNAAR diversiteitswedstrijd categorie peuters:
In kinderboeken worden nieuwe niet-traditionele rollen en multiculturele samenleving nog te weinig weergegeven. Daarom organiseerden Clavis Uitgeverij, FEBE Support, Inclusive Works en de British Council een verhalenwedstrijd rond het thema diversiteit, met als opdracht een verhaal te schrijven over nieuwe man-vrouw rolpatronen in de multiculturele samenleving.  De twee winnende verhalen worden uitgegeven door Clavis Uitgeverij, in het Nederlands en het Engels.

Juf Sanne zegt:

Juliette Rosenkamp is zelf leerkracht en dat merk je zeker in dit boek over familie Muis. In dit artikel vertelt ze over het totstandkoming van het boek ‘Tellen en rijmen met familie Muis’. Het was haar inzending voor een diversiteitswedstrijd in de categorie peuters met als opdracht een verhaal te schrijven over nieuwe man-vrouw rolpatronen in de multiculturele samenleving. Zo is mama Muis stoer en doet ze zware klussen. Papa Muis doet de boodschappen, strijkt en zorgt voor de muizenkinderen. Ik ben altijd blij met boeken waar een leerelement in verwerkt zit. Er valt genoeg te beleven, te zien en te doen met het boek. Je kunt het boek gerust meerdere keren voorlezen en de aandacht steeds besteden aan een ander aspect. Tellen, cijfers en hoeveelheden, rijmen en natuurlijk de rolverdeling in het huishouden van de familie Muis. Kortom, een super schattig boek met bijzonder veel mogelijkheden voor zowel peuters als kleuters. Ik ben zeer benieuwd naar meer werk van Juliette Rosenkamp. Zowel juf en kinderboekschrijfster, dat vind ik een gouden combinatie!