Superjuffie luisterboek – Janneke Schotveld – voorgelezen door Georgina Verbaan

Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand. Als er een dier in nood is, verandert ze namelijk in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Samen verzinnen ze allerlei uitvluchten als juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin: de directeur is plotseling vertrokken en er wordt een tijger ontvoerd. Komt Superjuffies hulp op tijd?

Superjuffie luisterboek Boek omslag Superjuffie luisterboek
Janneke Schotveld
Luisterboek
Rubinstein

Het verhaal:

Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand. Als er een dier in nood is, verandert ze namelijk in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Samen verzinnen ze allerlei uitvluchten als juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin: de directeur is plotseling vertrokken en er wordt een tijger ontvoerd. Komt Superjuffies hulp op tijd?

Juf Sanne zegt:

Superjuffie vertelt het verhaal over Juf Josje. Zij heeft een geheim waarbij ze regelmatig met haar werk in de knoei komt. Juf Josje kan dieren in nood horen en bij het eten van een krijtje verandert ze in Superjuffie. Superjuffie redt alle dieren en kan ook met ze praten. Is de redding voorbij dan verandert ze weer in Juf Josje en hoort ze de dieren niet meer. Haar groep komt er op een gegeven moment achter waarom de juf af en toe het lokaal uit vlucht en helpt haar te beschermen tegen de strenge directeur. Op vindingrijke wijze verzinnen de kinderen manieren om ervoor te zorgen dat Superjuffie haar belangrijke werk kan blijven doen. Een diepere verhaallijn binnen het boek maakt het spannend en zorgt ervoor dat het een uitermate geschikt boek is om voor te lezen in de klas. Het boek zit vol humor, simpele illustraties en valt bij dochter erg in de smaak.

Een tijdje geleden heb ik Superjuffie voor mijn dochter voorgelezen. Maar kinderen houden van herhaling. Een luisterboek maakt dat mogelijk. En daarnaast stimuleert het de luistervaardigheid, de woordenschat en zinsbouw net zo goed als voorlezen. Luisterboeken zijn té gek! Je kunt ze ook zeker inzetten in de klas. Wil je weten hoe? Uitgeverij Rubinstein biedt speciale lesbrieven in het kader van de Week van het Luisterboek. Wat handig!

Oh ja, de luistercd van Superjuffie wordt voorgelezen door Georgina Verbaan. Ze doet dit echt zo leuk! Wat een veelzijdige vrouw. Ik zie wel een rol als ‘Superjuffie’ voor haar, hoor!