Superjuffie in de soep – Janneke Schotveld & Annet Schaap

Het is al de tweede keer in korte tijd dat er bijna een dier stikt in een stuk plastic dat in de zee drijft. Juf Josje en de kinderen besluiten daar iets tegen te doen, maar meester Snor vindt dat helemaal geen goed plan. Hij vindt dat juf Josje de kinderen te veel opjut, en houdt haar nog beter in de gaten dan anders. Het is vreselijk moeilijk om steeds weer nieuwe smoezen te verzinnen. De dag dat meester Snor haar gaat ontslaan lijkt steeds dichterbij te komen. Ook al is de dreiging groot, Superjuffie vliegt toch weg om een bruinvis in nood te redden. Maar kan ze eigenlijk wel zo lang onder water blijven?

Superjuffie in de soep Boek omslag Superjuffie in de soep
Janneke Schotveld & Annet Schaap
van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

Het is al de tweede keer in korte tijd dat er bijna een dier stikt in een stuk plastic dat in de zee drijft. Juf Josje en de kinderen besluiten daar iets tegen te doen, maar meester Snor vindt dat helemaal geen goed plan. Hij vindt dat juf Josje de kinderen te veel opjut, en houdt haar nog beter in de gaten dan anders. Het is vreselijk moeilijk om steeds weer nieuwe smoezen te verzinnen. De dag dat meester Snor haar gaat ontslaan lijkt steeds dichterbij te komen. Ook al is de dreiging groot, Superjuffie vliegt toch weg om een bruinvis in nood te redden. Maar kan ze eigenlijk wel zo lang onder water blijven?

Juf Sanne zegt:

Wat ik zo goed vind aan de Superjuffie boeken is dat, naast een spannend verhaal, ook bewustzijn wordt gecreëerd voor onze flora en fauna en de manier waarop we daar mee omgaan. Heel simpel en duidelijk komt naar voren dat wij, de mensen, er maar een potje van maken en dat alleen wij ervoor kunnen zorgen dat dit aangepakt wordt. Superjuffie in de soep is weer een super spannend avontuur, geschikt om voor te lezen aan kinderen van 7 tot en met 9 jaar en vanaf 9 prima om zelf te lezen. En onthoud, meester Snor is misschien een knorrepot, maar hij is ook de slechtste niet;-).