Rafelijntje – Pieter Feller & Carolien Westerman

Wanneer Annabelle, de overgrootmoeder van Anna, gaat verhuizen naar een tehuis kan ze maar weinig spullen meenemen. Na lang aarzelen besluit ze haar oude gebreide pop Rafelijntje weg te doen. De pop valt uit de vuilniswagen en beleeft allerlei spannende avonturen. Rafelijntje is een lief verhaal met een verrassend staartje voor peuters en kleuters.

Rafelijntje Boek omslag Rafelijntje
Pieter Feller & Carolien Westerman
Xanten

Het verhaal:

Wanneer Annabelle, de overgrootmoeder van Anna, gaat verhuizen naar een tehuis kan ze maar weinig spullen meenemen. Na lang aarzelen besluit ze haar oude gebreide pop Rafelijntje weg te doen. De pop valt uit de vuilniswagen en beleeft allerlei spannende avonturen. Rafelijntje is een lief verhaal met een verrassend staartje voor peuters en kleuters.

Juf Sanne zegt:

Rafelijntje is het verhaal van een afgedankte pop die op straat terecht komt. Ze maakt een hoop mee en tijdens het lezen hoopten mijn kinderen steeds dat die arme pop door iemand wordt meegenomen. Uiteindelijk komt alles goed maar niet direct op een manier die je zou verwachten.
Rafelijntje is een bijzonder artistiek boek dat qua sfeer soms doet denken aan een Gouden Boekje. Een leuk detail vind ik, de dieren die rijkelijk vertegenwoordigd zijn in het boek en lijken te geven om het lot van Rafelijntje. Dieren tellen was dan ook een logisch vervolg toen we het boek voor de tweede keer lazen. Mijn kinderen konden zich niet voorstellen dat je een knuffel of een pop zou wegdoen, ook al ben je oud. De emoties bij het voorlezen gingen dan ook alle kanten op. Een zucht van verlichting verliet de mond van mijn zoontje toen ik het boek dichtsloeg. ‘Jij hebt ook geen knuffel meer, toch mama?’ ‘Ik heb jou toch’, zei ik.