Prinses Pien wil altijd zoet – Thaïs Vanderheyden

Prinses Pien is een echte prinses. Ze mag alles doen en alles eten wat ze maar wil. Ze houdt van zoete snoepjes, lekkere koekjes, chocolade en taartjes. Maar op een dag voelt Prinses Pien zich slecht. Ze heeft buikpijn. Haar vriendjes leren haar hoe ze gezonder kan eten en ze ontdekt dat fruit ook heel lekker is. Een humoristisch prentenboek over Prinses Pien die leert dat te veel snoepen ongezond is.

Prinses Pien wil altijd zoet Boek omslag Prinses Pien wil altijd zoet
Thaïs Vanderheyden
Clavis

Het verhaal:

Prinses Pien is een echte prinses. Ze mag alles doen en alles eten wat ze maar wil. Ze houdt van zoete snoepjes, lekkere koekjes, chocolade en taartjes. Maar op een dag voelt Prinses Pien zich slecht. Ze heeft buikpijn. Haar vriendjes leren haar hoe ze gezonder kan eten en ze ontdekt dat fruit ook heel lekker is. Een humoristisch prentenboek over Prinses Pien die leert dat te veel snoepen ongezond is.

Juf Sanne zegt:

Toch wel een beetje het beeld dat kinderen hebben van prinsessen. Die mogen werkelijk alles eten en alles krijgen. Maar dat dat niet altijd goed voor je is, daar komt Prinses Pien al gauw genoeg achter. Perfect boek bij thema gezond gedrag en eten & drinken. Prachtige, kleurrijke illustraties van Thaïs Vanderheyden. Dit boek is een leuk vervolg op ‘Prinses Pien telt tot tien’.