Op een dag … – Arend van Dam & Alex de Wolf

Waarom steken we vuurwerk af? Wie heeft dierendag verzonnen? En wie waren eigenlijk de prinsjes van Prinsjesdag? Het verrassende antwoord op deze en vele andere vragen over feesten, tradities en ander immaterieel erfgoed, is nu te vinden in Op een dag…: een feestelijke verhalenbundel, waarin de dingen die we misschien als vanzelfsprekend beschouwen, dat vaak helemaal niet blijken te zijn. Het bloemencorso in Zundert, Driekoningen, Allerheiligen of de Hindelooper schilderkunst zullen hierna nooit meer hetzelfde zijn!

Op een dag ... Boek omslag Op een dag ...
Arend van Dam & Alex de Wolf
van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

Waarom steken we vuurwerk af? Wie heeft dierendag verzonnen? En wie waren eigenlijk de prinsjes van Prinsjesdag? Het verrassende antwoord op deze en vele andere vragen over feesten, tradities en ander immaterieel erfgoed, is nu te vinden in Op een dag…: een feestelijke verhalenbundel, waarin de dingen die we misschien als vanzelfsprekend beschouwen, dat vaak helemaal niet blijken te zijn. Het bloemencorso in Zundert, Driekoningen, Allerheiligen of de Hindelooper schilderkunst zullen hierna nooit meer hetzelfde zijn!

Juf Sanne zegt:

Wat ben ik dol op de boeken van Arend van Dam. Hoe is het mogelijk dat je in anderhalve pagina de essentie van een lange geschiedenis in verhaalvorm kan beschrijven en daarbij ook nog de lezer geboeid kan houden. Dat doet Arend van Dam. En niet één keer, maar keer op keer. Bijzonder ook, dat dit boek met gemak voor alle kinderen op de basisschool voorgelezen kan worden. Van oer Hollandse feesten tot minder bekende feesten, het staat er allemaal in. Uitermate leerzaam, fascinerend en vooral leuk voor zowel voorlezer als luisteraar. De tekeningen van Alex de Wolf zijn fantastisch. Vooral mooi dat hij steeds kiest voor andere stijlen van illustraties. De mooiste vind ik de illustratie bij Dodenherdenking, eenvoud maar oh wat komt ‘ie aan. Fantastisch boek, je zult er een heel schooljaar lang veel plezier van hebben.