Monsterboek – Alice Hoogstad

Een boek dat kleur brengt in de wereld…en hoe! In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die – zodra ze verder loopt – één voor één tot leven komen. De kleurrijke monsters zetten het rustige stadje volledig op z’n kop. De chaos kan maar ternauwernood worden ingetoomd… of toch niet? Op de gedetailleerde prenten valt zoveel te ontdekken dat dit woordeloze prentenboek iedere keer dat u het openslaat een nieuw verhaal vertelt.

Monsterboek Boek omslag Monsterboek
Alice Hoogstad
Lemniscaat

Het verhaal:

Een boek dat kleur brengt in de wereld…en hoe! In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die – zodra ze verder loopt – één voor één tot leven komen. De kleurrijke monsters zetten het rustige stadje volledig op z’n kop. De chaos kan maar ternauwernood worden ingetoomd… of toch niet? Op de gedetailleerde prenten valt zoveel te ontdekken dat dit woordeloze prentenboek iedere keer dat u het openslaat een nieuw verhaal vertelt.

Juf Sanne zegt:

Een boek zonder woorden maar zeker niet zonder verhaal. Wat een bijzonder kunstig en humoristisch boek van Alice Hoogstad. De zwart-wit platen zijn met veel detail getekend en er valt veel te zien. Elke keer dat je het boek pakt kun je weer iets anders verzinnen. Hoeveel vogels of mensen tel je?  Waar zijn de kat en de hond? Geschikt voor kleine en grote kinderen. Een monsterbeauty van een boek!