Moffel en Piertje en het grote taalavontuur – Jørgen Hofmans & Doesjka Bramlage

Ook beginnende lezers kunnen de avonturen van de twee tv-helden uit Koekeloere nu meebeleven! Deze nieuwe Moffel en Piertje-verhalen zijn speciaal geschrijven in klankzuivere éénlettergrepige woorden, naast een ‘gewone’ voorleestekst. Moffel en Piertje en het grote taalavontuur bevat vier taalverhaaltjes. In ‘Wirwar’ ontmoeten Moffel en Piertje de warrige Wirwar, die een lettersoep aan het brouwen is. Maar hij kan het recept niet meer lezen – zou de ‘klopt-ie-masjien’ voor een oplossing zorgen? Daarna stapelen de avonturen zich op. In ‘De luisterbrief’ ontvangt Arie, net als Moffel en Piertje, een brief zonder tekst. Moffel ontdekt dat de brief kan praten, en een spannende speurtocht begint. In ‘Arie praat in stukjes’ heeft Wirwar er wéér een potje van gemaakt. Terwijl hij werkt aan een van zijn uitvindingen, ontploft de hele boel. Arie valt pardoes uit zijn nest en kan alleen nog maar in stukjes praten.

Moffel en Piertje en het grote taalavontuur Boek omslag Moffel en Piertje en het grote taalavontuur
Jørgen Hofmans & Doesjka Bramlage
Lemniscaat

De inhoud:

Ook beginnende lezers kunnen de avonturen van de twee tv-helden uit Koekeloere nu meebeleven! Deze nieuwe Moffel en Piertje-verhalen zijn speciaal geschrijven in klankzuivere éénlettergrepige woorden, naast een ‘gewone’ voorleestekst. Moffel en Piertje en het grote taalavontuur bevat vier taalverhaaltjes. In ‘Wirwar’ ontmoeten Moffel en Piertje de warrige Wirwar, die een lettersoep aan het brouwen is. Maar hij kan het recept niet meer lezen – zou de ‘klopt-ie-masjien’ voor een oplossing zorgen? Daarna stapelen de avonturen zich op. In ‘De luisterbrief’ ontvangt Arie, net als Moffel en Piertje, een brief zonder tekst. Moffel ontdekt dat de brief kan praten, en een spannende speurtocht begint. In ‘Arie praat in stukjes’ heeft Wirwar er wéér een potje van gemaakt. Terwijl hij werkt aan een van zijn uitvindingen, ontploft de hele boel. Arie valt pardoes uit zijn nest en kan alleen nog maar in stukjes praten.
In ‘De letterpicknick’ tenslotte, worden Moffel en Piertje uitgenodigd voor een letterpicknick. Maar als ze de picknickplek eindelijk hebben gevonden, is alles op. En ze hadden juist zo’n zin in smulletters!

Juf Sanne zegt:

Een zeer slim concept met bijzondere leuke vormgeving. Korte verhaaltjes volledig in de Moffel en Piertje stijl en onderin tekst voor beginnende lezers. In de het boek zijn veel gevarieerde opdrachten en spelletjes verwerkt ter bevordering van het leesproces. Moffel en Piertje stelen al jaren de harten van kleuters in het televisieprogramma Koekeloere. Dit boek sluit goed aan bij het televisieconcept en past daarom goed op de plank in jouw kleutergroep. Hij zal stukgelezen worden!