Max en de ontplofte vriendschap – Jacques Vriens & Annet Schaap

In dit tweede deel van de spannende, hilarische serie Kinderen van het Kattenpleintje spelen Max en Sjoerd de hoofdrol. Max en Sjoerd zijn al vrienden vanaf de zandbak. Nu heeft de gemeente het plan om hun geliefde speeltuin op te offeren aan parkeerplaatsen. Hierdoor komen de twee jongen opeens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ideaal om voor te lezen, in de klas of thuis. En heerlijk om zelf te lezen. Met karakteristieke illustraties van Annet Schaap.

Max en de ontplofte vriendschap Boek omslag Max en de ontplofte vriendschap
Jacques Vriens & Annet Schaap
van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

In dit tweede deel van de spannende, hilarische serie Kinderen van het Kattenpleintje spelen Max en Sjoerd de hoofdrol. Max en Sjoerd zijn al vrienden vanaf de zandbak. Nu heeft de gemeente het plan om hun geliefde speeltuin op te offeren aan parkeerplaatsen. Hierdoor komen de twee jongen opeens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ideaal om voor te lezen, in de klas of thuis. En heerlijk om zelf te lezen. Met karakteristieke illustraties van Annet Schaap.

Juf Sanne zegt:

De kinderen van het Kattenpleintje is de nieuwste serie van Jacques Vriens. Het eerste deel, Steffie en de mislukteinbrekers, heb ik al eens besproken. Dit deel was mij zo goed bevallen, dat ik zonder aarzelen deel twee heb aangeschaft. En dat daar heb ik geen spijt van. Max en de ontplofte vriendschap is een grappig, spannend, en gezellig boek. Natuurlijk niet op alle momenten. Wanneer Max ruzie krijgt met zijn beste vriend en het nooit meer goed lijkt te komen, maken wij ons wel even zorgen tijdens het lezen. Het bracht ook weer stof waarover gepraat werd. “Vrienden maken ook weleens ruzie, dat hoort erbij, toch?” zegt mijn dochter. We hebben er een goed gesprek over. Zichtbare opluchting dat alles uiteindelijk goed afloopt. Goed te lezen dat boeken met de tijd meegaan. Er wordt regelmatig gesproken over smartphones en het ontwerpen van een website. Helemaal de wereld van het kind van nu.