Hond bijt Wolf – Sylvia Vanden Heede & Marije Tolman

Een lekker stout verhaal van de veelgeprezen auteur van Vos en Haas. Hond heeft een bot. Dat kreeg hij van zijn baas. Hij is er erg blij mee. Kijk, daar is de baas weer. ‘Ik heb iets voor jou’, zegt hij. Is het nog een bot? Nee! Het is een pup! Daar is Hond niet blij mee. Maar dan komt Wolf …

Hond bijt Wolf Boek omslag Hond bijt Wolf
Sylvia Vanden Heede & Marije Tolman
Lannoo

Het verhaal:

Een lekker stout verhaal van de veelgeprezen auteur van Vos en Haas. Hond heeft een bot. Dat kreeg hij van zijn baas. Hij is er erg blij mee. Kijk, daar is de baas weer. ‘Ik heb iets voor jou’, zegt hij. Is het nog een bot? Nee! Het is een pup! Daar is Hond niet blij mee. Maar dan komt Wolf …

Juf Sanne zegt:

Uitgeverij Lannoo heeft een uitstekende serie voor beginnende en gevorderde lezers. Hond bijt Wolf bezit een flinke portie humor en zelfs spanning. De boeken bevatten een echt verhaal en zijn met ongeveer 120 blz een echte uitdaging voor beginnende lezers (AVI start tot M3). Schrijven voor deze doelgroep is echt een vak apart. Sylvia Vanden Heede is waanzinnig begaafd hierin. Ik raad dit boek aan voor kleuters die volgend jaar naar groep 3 gaan en al aardig kunnen lezen.