Hoera, we gaan naar de kinderboerderij! – Marianne Busser en Ron Schröder

De klas van juf Annelies gaat naar de kinderboerderij. Er gebeurt van alles. Koen krijgt een kletsnatte kus van een biggetje. Bas valt van een hek. Roos en Liesje mogen keutels scheppen en Joep maakt alle geitjes wild. Als ze weer naar school gaan, hebben ze ontzettend veel plezier gehad. En… een heleboel geleerd!

Hoera, we gaan naar de kinderboerderij! Boek omslag Hoera, we gaan naar de kinderboerderij!
Marianne Busser en Ron Schröder
The House of Books

De inhoud:

De klas van juf Annelies gaat naar de kinderboerderij. Er gebeurt van alles. Koen krijgt een kletsnatte kus van een biggetje. Bas valt van een hek. Roos en Liesje mogen keutels scheppen en Joep maakt alle geitjes wild. Als ze weer naar school gaan, hebben ze ontzettend veel plezier gehad. En… een heleboel geleerd!

Juf Sanne zegt:

Ik ben zelf een keer de gelukkige winnaar geweest van dit boek. Elke 2 maanden verloten zij namelijk 10 boeken onder hun nieuwsbrieflezers en op een dag vond ik het boek op de mat. Wat een bijzonder leuke verrassing en perfect voor mij om in de klas te gebruiken. In gebroken rijm en ondersteund met de prachtige platen van Ingrid Koele lezen we alles over het uitstapje van deze klas naar de kinderboerderij. Johan en Carolien beheren de kinderboerderij en laten de kinderen alle dieren zien. En natuurlijk mogen de kinderen helpen met de klusjes en het knuffelen van de dieren. Het boek is zeer rijk aan illustraties en divers in aanbod. Het past bijzonder goed op school en in de belevingswereld van kinderen. Leerzaam, begripvol en met humor verteld en met een mooi gepast einde waar we de kinderen in hun bed zien liggen en de leuke dag in hun dromen nog eens voorbij zien komen. Perfecte titel voor de lente!