Hoera, ik ga naar groep 1! – Marianne Busser en Ron Schröder

Daan gaat voor het eerst naar groep 1. Hij vindt het allemaal erg spannend, maar gelukkig valt het allemaal reuze mee. Juf Janny is lief, er zijn heel veel kinderen en Daan mag allerlei leuke dingen doen. Als oma opbelt om te vragen hoe het op school ging, vertelt Daan trots dat het geweldig was en dat morgen dolgraag wéér naar school wil…

Hoera, ik ga naar groep 1! Boek omslag Hoera, ik ga naar groep 1!
Marianne Busser en Ron Schröder
The House of Books

Het verhaal:

Daan gaat voor het eerst naar groep 1. Hij vindt het allemaal erg spannend, maar gelukkig valt het allemaal reuze mee. Juf Janny is lief, er zijn heel veel kinderen en Daan mag allerlei leuke dingen doen. Als oma opbelt om te vragen hoe het op school ging, vertelt Daan trots dat het geweldig was en dat morgen dolgraag wéér naar school wil…

Juf Sanne zegt:

Handig boekje voor kinderen die naar groep 1 gaan en herkenbaar juist voor de kinderen die al in groep 1 zitten vanwege de treffend geschetste activiteiten die zich afspelen op school. Zo’n eerste schooldag is natuurlijk ontzettend spannend. Je kunt een jong kind daar op voorbereiden door met hem erover te praten. Het lezen van dit boekje zorgt voor de juiste opening om dit te doen. Zeker ook geschikt voor kleuterleerkrachten om de eerste schoolweek voor te lezen aan de hele groep. De tekst is op rijm en leest lekker vlot weg.