Het meisje en de pony – Guido van Genechten

Ergens staat een pony in een wei. De pony kijkt niet blij. Ook al heeft hij genoeg gras om te eten en krijgt hij elke dag vers water in zijn ton. Tot een klein meisje voorbij wandelt. Zij ziet meteen dat de pony verdrietig is. Ze plukt mals gras voor hem, ze aait hem en praat tegen hem. De volgende dag keert het meisje terug naar de pony. En de dag daarna weer. En alle volgende dagen. Nu is de pony blij! Een vertederend verhaal over een klein meisje met veel empathie.

Meisje en de pony, het Boek omslag Meisje en de pony, het
Guido van Genechten
Clavis

De inhoud:

Ergens staat een pony in een wei. De pony kijkt niet blij. Ook al heeft hij genoeg gras om te eten en krijgt hij elke dag vers water in zijn ton. Tot een klein meisje voorbij wandelt. Zij ziet meteen dat de pony verdrietig is.  Ze plukt mals gras voor hem, ze aait hem en praat tegen hem. De volgende dag keert het meisje terug naar de pony. En de dag daarna weer. En alle volgende dagen. Nu is de pony blij! Een vertederend verhaal over een klein meisje met veel empathie.

Juf Sanne zegt:

Hoe krijjgt Guido van Genechten het elke keer weer voor elkaar? Weer zo’n mooi en ontroerend boek waar je als volwassene nog een brok van in je keel krijgt. Centraal staat de ongelukkige Pony en het meisje dat zijn verdriet ziet. Opa en de boer komen in het verhaal voor maar daarvan zie je alleen een arm of een stel benen. We zijn totaal gefocust op het tweetal, die vrienden voor het leven worden. Een zeer sfeervol boek, zeer goed te gebruiken in de lente en zomer en bij het thema dieren.