Het grote verhaaltjesboek – Marianne Busser en Ron Schröder

Deze heruitgave van Het Grote Verhaaltjesboek is voorzien van vele schitterende illustraties van Dagmar Stam. Met zestig verhaaltjes is dit voor jongens en meisjes vanaf drie jaar het perfecte voorleesboek. Het boek staat vol lieve, gekke en grappige verhaaltjes over allerlei onderwerpen; van Koning Krentenbol tot de drie kleine kleutertjes en van verschillende beroepen tot de seizoenen. Door de handige inhoudsopgave die gerangschikt is op onderwerp is het juiste verhaaltje zo gevonden.

Grote verhaaltjesboek, het Boek omslag Grote verhaaltjesboek, het
Marianne Busser en Ron Schröder
van Holkema & Warendorf

De inhoud:

Deze heruitgave van Het Grote Verhaaltjesboek is voorzien van vele schitterende illustraties van Dagmar Stam. Met zestig verhaaltjes is dit voor jongens en meisjes vanaf drie jaar het perfecte voorleesboek. Het boek staat vol lieve, gekke en grappige verhaaltjes over allerlei onderwerpen; van Koning Krentenbol tot de drie kleine kleutertjes en van verschillende beroepen tot de seizoenen. Door de handige inhoudsopgave die gerangschikt is op onderwerp is het juiste verhaaltje zo gevonden.

Juf Sanne zegt:

Het Grote Verhaaltjesboek staat bij mij op de plank naast Het Grote Versjesboek en Het Grote Liedjesboek. Deze boeken ondersteunen elkaar perfect! Zo heb je bijvoorbeeld bij het thema Dierentuin niet alleen een verhaaltje maar ook een versje en één of meer liedjes en dat werkt perfect in een kleutergroep! In het boek staan 34 onderwerpen en bovenaan de bladzijde staat telkens aangegeven in welk thema het verhaal past. Achterin in het boek kun je ook zoeken op onderwerp.

Sommige onderwerpen hebben zelfs twee verhalen en ook aan thema’s zoals moeder- en vaderdag, Sinterklaas, Kerst maar ook emoties, gezinsuitbreiding en pesten is gedacht.  Heel fijn want zo kun je het boek gebruiken voor geplande thema’s of inspringen op onverwachte gebeurtenissen in jouw groep. Deze uitgave is voorzien van de vrolijke en grappige tekeningen van Dagmar Stam en bij het boek zit ook nog eens een door haar geïllustreerde verjaardagskalender met bij elke maand een versje.