Het grote sprookjesboek voor jong en oud – Marianne Busser en Ron Schröder

In deze heerlijke voorleesbundel vertellen Marianne Busser en Ron Schröder op hun eigen, sfeervolle wijze een groot aantal klassieke kindersprookjes na. Natuurlijk ontbreken Roodkapje, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje niet, net zomin als Hans en Grietje, Klein Duimpje, Repelsteeltje en… een heel erg domme keizer die nieuwe kleren kreeg. Ook de Kikkerprins met de gouden bal en de Wolf en de zeven geitjes maken onderdeel uit van dit boek. Al deze verhalen, waar al vele generaties kinderen van hebben genoten, zijn door Busser en Schröder in een fonkelnieuw jasje gestoken. De tekeningen van Dagmar Stam maken er bovendien een vrolijk kijkboek van!

Grote sprookjesboek voor jong en oud, het Boek omslag Grote sprookjesboek voor jong en oud, het
Marianne Busser en Ron Schröder
The House of Books

De inhoud:

In deze heerlijke voorleesbundel vertellen Marianne Busser en Ron Schröder op hun eigen, sfeervolle wijze een groot aantal klassieke kindersprookjes na. Natuurlijk ontbreken Roodkapje, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje niet, net zomin als Hans en Grietje, Klein Duimpje, Repelsteeltje en… een heel erg domme keizer die nieuwe kleren kreeg. Ook de Kikkerprins met de gouden bal en de Wolf en de zeven geitjes maken onderdeel uit van dit boek. Al deze verhalen, waar al vele generaties kinderen van hebben genoten, zijn door Busser en Schröder in een fonkelnieuw jasje gestoken. De tekeningen van Dagmar Stam maken er bovendien een vrolijk kijkboek van!

Juf Sanne zegt:

Dit boek is al jarenlang een absoluut favoriet van mij en ik heb er al ontelbare keren uit voorgelezen. Waar sommige sprookjes best gruwelijk kunnen zijn, hebben Ron en Marianne dit op een eerbare manier aangepast. Het boek leest prettig en heeft een gezellig sfeer. Het sprookje van Roodkapje heeft een enig rijmpje in het verhaal dat continue terugkomt, een leuk detail dat het verhaal een beetje breekt en zorgt voor participatie van de kinderen. Het is een prachtige, luxe uitvoering met bijzonder veel illustraties van Dagmar Stam. Haar tekeningen zorgen voor veel kijkplezier en een humoristische noot hier en daar en op elke pagina prijkt wel een plaatje. Marianne en Ron hebben bij dit boek (en nog veel meer van hun titels) ook een pinterestpagina met knutselsuggesties en andere ideeën ter verwerking van het verhaal. Neem daar zeker eens een kijkje!