Het dikke boerderijboek – Mack

Gebrom, gefladder, geknor, geloei en gekakel … Het is erg druk op de boerderij. De boer en de boerin wonen er vaak samen met koeien, varkens, kippen en heel veel andere dieren, groot en klein. Alle boerderijbewoners hebben hun eigen taak. De haan wekt de boer nog voor de zon opkomt om de koeien te gaan melken, en de ganzen en de hond houden de wacht. Maar ook de machines werken ontzettend hard. Weet jij bijvoorbeeld met welke machine de boer al het mais van het veld haalt? Of hoe hij het graan maalt? En al dat ander lekkers – de tomaten, aardbeien, appels en peren – waar komt dat vandaan? In dit kleurrijke dikke boerderijboek kom je alles te weten over het boeiende leven op de boerderij! Een informatief boek boordevol grapjes en weetjes, waarin boerderijbewoners en hun omgeving worden getoond in prachtige foto’s en aandoenlijke tekeningen.

Dikke boerderijboek, het Boek omslag Dikke boerderijboek, het
Mack
Clavis

Het verhaal:

Gebrom, gefladder, geknor, geloei en gekakel … Het is erg druk op de boerderij. De boer en de boerin wonen er vaak samen met koeien, varkens, kippen en heel veel andere dieren, groot en klein. Alle boerderijbewoners hebben hun eigen taak. De haan wekt de boer nog voor de zon opkomt om de koeien te gaan melken, en de ganzen en de hond houden de wacht. Maar ook de machines werken ontzettend hard. Weet jij bijvoorbeeld met welke machine de boer al het mais van het veld haalt? Of hoe hij het graan maalt? En al dat ander lekkers – de tomaten, aardbeien, appels en peren – waar komt dat vandaan? In dit kleurrijke dikke boerderijboek kom je alles te weten over het boeiende leven op de boerderij!  Een informatief boek boordevol grapjes en weetjes, waarin boerderijbewoners en hun omgeving worden getoond in prachtige foto’s en aandoenlijke tekeningen.

Juf Sanne zegt:

De boeken van Mack zijn zo ontzettend bruikbaar in het onderwijs. Mack wisselt zijn tekeningen af met prachtige foto’s en korte stukjes informatieve tekst. Bovenaan de linkerpagina staat steeds een titel en die twee pagina’s dan gaan over dit aangegeven onderwerp. Het dikke Boerderijboek is écht héél dik, maar liefst 32 onderwerpen! Over de dieren op de boerderij, de machines, de producten die er gemaakt worden en al het lekkers dat er groeit. Op elke pagina staat steeds onderaan een leuke opdracht getekend. Tip voor leerkrachten!