Echt iets voor Kerstmis – Birdie Black & Rosalind Beardshaw

Hoeveel kerstcadeautjes kun je maken van één rol zachte, warme, rode stof? Precies genoeg voor iedereen in dit boek! Op kerstavond, als het hele land onder een dik pak sneeuw ligt, koopt de koning een rol zachte, warme rode stof om er een manteltje van te laten maken voor de kleine prinses. Wat de koning dan nog niet weet, is dat de stof tot het laatste restje gebruikt zal worden door een hele rits van onderdanen. Het allerlaatste reepje dat over is, is precies genoeg voor een dasje voor de kleinste muis. En zo heeft iedereen op kerstmorgen iets zachts, warms en roods om aan te trekken.

Echt iets voor Kerstmis Boek omslag Echt iets voor Kerstmis
Birdie Black & Rosalind Beardshaw
Gottmer

Het verhaal:

Hoeveel kerstcadeautjes kun je maken van één rol zachte, warme, rode stof? Precies genoeg voor iedereen in dit boek! Op kerstavond, als het hele land onder een dik pak sneeuw ligt, koopt de koning een rol zachte, warme rode stof om er een manteltje van te laten maken voor de kleine prinses. Wat de koning dan nog niet weet, is dat de stof tot het laatste restje gebruikt zal worden door een hele rits van onderdanen. Het allerlaatste reepje dat over is, is precies genoeg voor een dasje voor de kleinste muis. En zo heeft iedereen op kerstmorgen iets zachts, warms en roods om aan te trekken.

Juf Sanne zegt:

De koning koopt een rol rode stof en laat er een mantel van maken voor zijn dochter. De restjes stof worden afgedankt maar daar maakt Jenny weer een mooi jas van voor haar moeder. De restjes verstopt ze en die worden weer gevonden door Dorus Das. Ook de eekhoorn en de muis vinden nog een doel voor de steeds kleiner wordende stukjes stof. Een leuk stapelverhaal met een mooie boodschap: cadeautjes geven aan degenen van wie je houdt is nog fijner dan cadeautjes krijgen. Zeer bruikbaar verhaal voor in de klas.