Dummie de Mummie en de gouden scarabee luisterboek – Tosca Menten

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan? Goos pakte het pincet uit de verbandtrommel en zijn vader plakte het laatste strookje ermee vast. ´Oke, daar gaan we,´ zei hij. ´Misschien valt het mee.´ Toen tilde Klaas het laatste flapje op. Het viel niet mee. Ze schrokken zich zelfs het apezuur. ´Plofzak Drollemans, die krijgt later nooit verkering,´ fluisterde Klaas. ´Ontzettend,´ griezelde Goos.

Dummie de Mummie en de gouden scarabee luisterboek Boek omslag Dummie de Mummie en de gouden scarabee luisterboek
Tosca Menten
Luisterboek
Rubinstein

Het verhaal:

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan? Goos pakte het pincet uit de verbandtrommel en zijn vader plakte het laatste strookje ermee vast. ´Oke, daar gaan we,´ zei hij. ´Misschien valt het mee.´ Toen tilde Klaas het laatste flapje op. Het viel niet mee. Ze schrokken zich zelfs het apezuur. ´Plofzak Drollemans, die krijgt later nooit verkering,´ fluisterde Klaas. ´Ontzettend,´ griezelde Goos.

Juf Sanne zegt:

Mijn dochter is leesgek én luisterboek verslaafd. Het is niet ongewoon dat ze meeleest in een boek dat als luisterboek opstaat. Zo ook bij Dummie de Mummie en de gouden scarabee. Wat heeft zij gebruld van het lachen. Dummie de Mummie is een waanzinnig humoristisch, spannend en amusant verhaal. Niet voor niets komt er in oktober een film uit n.a.v. het boek. Tosca Menten leest het boek zelf voor en doet dit op uiterst geestige wijze. Bij ons thuis een absolute favoriet!