Draakje Donatius heeft het koud – Margot Senden & Li Lefebure

Het is winter en Draakje Donatius heeft het koud. Heel erg koud. Donatius houdt niet van kou. En al helemaal niet van sneeuw. In de sneeuw kan hij geen vuurtjes spuwen om het warm te krijgen. Elfje Floriene vindt spelen in de sneeuw wel heel leuk. Maar hoe kan ze haar drakenvriendje overtuigen om met haar mee te spelen? Een grappig verhaal over een lief draakje dat voorzichtig van de winter leert houden.

Draakje Donatius heeft het koud Boek omslag Draakje Donatius heeft het koud
Margot Senden & Li Lefebure
Clavis

Het verhaal:

Het is winter en Draakje Donatius heeft het koud. Heel erg koud. Donatius houdt niet van kou. En al helemaal niet van sneeuw. In de sneeuw kan hij geen vuurtjes spuwen om het warm te krijgen. Elfje Floriene vindt spelen in de sneeuw wel heel leuk. Maar hoe kan ze haar drakenvriendje overtuigen om met haar mee te spelen? Een grappig verhaal over een lief draakje dat voorzichtig van de winter leert houden.

Juf Sanne zegt:

Draakje Donatius heeft allereerst een prachtige naam, een lief karakter en is dol op zijn vriendin, Elfje Floriene. Maar minder dol is hij op de winter. Hij is vastbesloten de hele winter binnen te blijven en te genieten van zijn warme drakenmelk en zijn boek. Maar dan komt zijn vriendin Floriene langs om te vragen of hij buiten komt spelen. Draakje Donatius legt haar uit dat hij veel liever in de lente buiten speelt, als de lammetjes worden geboren. Of in de zomer, dan kunnen ze zwemmen in het meer. Of nee, de herfst! Lekker stampen door de bladeren. Maar winter? Nee, daar houdt hij niet van. Floriene doet echter haar uiterste best om Donatius te laten zien dat spelen in de winter ook heel fijn kan zijn. Maar of het haar lukt om Draakje Donatius te overtuigen?
Warme tekeningen, een lief verhaal en bijzonder bruikbaar in de klas. Achterin het boek zit een bordspel om lekker binnen te spelen, als het buiten in de sneeuw echt te bar en boos is.