Draakje Donatius en de vergeten verjaardag – Li Lefébure & Margot Senden

Draakje Donatius wordt wakker met jubels in zijn buik. Hij is jarig! Het wordt een geweldig feestje, met taart en slingers. Maar zijn vrienden ontbreken nog …
Een grappig en vrolijk verhaal over een jarig draakje en zijn vriendjes. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Draakje Donatius en de vergeten verjaardag Boek omslag Draakje Donatius en de vergeten verjaardag
Li Lefébure & Margot Senden
Clavis

Het verhaal:

Draakje Donatius wordt wakker met jubels in zijn buik. Hij is jarig! Het wordt een geweldig feestje, met taart en slingers. Maar zijn vrienden ontbreken nog …
Een grappig en vrolijk verhaal over een jarig draakje en zijn vriendjes. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Juf Sanne zegt:

Draakje Donatius en de vergeten verjaardag is het tweede boek over dit lieve draakje en zijn vriendin Floriene. In dit deel ontmoeten we nog twee nieuwe vriendjes, Vigilius Vos en Sita Specht. Ik waardeer die alliteratie wel, ik hoop stiekem dat de auteur dit doorzet in volgende boekjes. Draakje verheugt zich enorm op zijn verjaardag en begint met jubels in zijn buik aan de voorbereidingen. Helaas verdwijnen de jubels wanneer hij denkt dat zijn vrienden zijn verjaardag vergeten zijn. Of toch niet?  Een lief verhaal met prachtige kleurrijke illustraties. Zeer bruikbaar tijdens deze kinderboekenweek want het boek biedt aan beide kanten van de kaft nog leuke extra’s om het feest compleet te maken. En achterin, net als in het eerste boek, een ontzettend gezellig Drakentaartspel. Zo slim om ook de kaft van het boek te gebruiken en de lezer iets extra’s aan te bieden! Een dikke tien voor deze innovatieve auteurs.