De zeepridder – Kristien In-’t-Ven & Mattias De Leeuw

Ridders stinken. Ze wassen zich niet. Of maar één keer per jaar. De zeepridder wel. Hij is dol op wassen. Vechten kan hij ook goed. Hij is dapper én proper. De zeepridder Roger De Sein Tro Pee en zijn maatje Fons gaan op pad om een draak te verslaan. In ruil krijgt hij van Koning Felix de Eerste de Beste de hand van zijn dochter. Dat hoopt hij toch… Maar er is een kaper op de kust: graaf Grijs, die de wereld onveilig maakt op zijn paard Macho. Wie is het sterkst en wie het slimst? En wie verovert het hart van de prinses?

Zeepridder, de Boek omslag Zeepridder, de
Kristien In-’t-Ven & Mattias De Leeuw
Lannoo

Het verhaal:

Ridders stinken. Ze wassen zich niet. Of maar één keer per jaar. De zeepridder wel. Hij is dol op wassen. Vechten kan hij ook goed. Hij is dapper én proper. De zeepridder Roger De Sein Tro Pee en zijn maatje Fons gaan op pad om een draak te verslaan. In ruil krijgt hij van Koning Felix de Eerste de Beste de hand van zijn dochter. Dat hoopt hij toch… Maar er is een kaper op de kust: graaf Grijs, die de wereld onveilig maakt op zijn paard Macho. Wie is het sterkst en wie het slimst? En wie verovert het hart van de prinses?

Juf Sanne zegt:

Het verhaal van De Zeepridder is humoristisch, leuk voor stoere jongens én meiden. Het leest makkelijk weg door de blokjes van regels. De tekeningen complementeren het verhaal uitstekend, echt hilarisch af en toe. Geschikt voor lezers die volgend jaar naar groep 4 gaan, maar ook voor kleuters die al goed kunnen lezen.