De twee stoute varkentjes – Marianne Busser en Ron Schröder

Een vrolijk voorleesboek over twee grappige varkentjes die ook wel eens een beetje stout zijn.Met schitterende en vertederende illustraties van Hanneke de Jager.

Twee stoute varkentjes, de Boek omslag Twee stoute varkentjes, de
Marianne Busser en Ron Schröder
The House of Books

Het verhaal:

Een vrolijk voorleesboek over twee grappige varkentjes die ook wel eens een beetje stout zijn.Met schitterende en vertederende illustraties van Hanneke de Jager.

Juf Sanne zegt:

Het meest opvallende aan dit lieve boekje is het werk dat Hanneke de Jager heeft geleverd. Een prachtige combinatie van tekeningen en ‘echte’ materialen spetteren van het papier af. Hekken van knijpers, een knoop als hart van een bloem, stukjes wol als stengel, echte stukken stof, een traktatie die je als kind weleens op een ijsje hebt gekregen, echte takjes, noem maar op! Je raakt werkelijk niet uitgekeken en je zou bij wijze van spreken met een vergrootglas willen kijken waar alles mee gemaakt is. Uiterst kunstig en zeer origineel is het werk van Hanneke absoluut te noemen.

Het boekje bestaat uit drie verhaaltjes op rijm. De stukken tekst wisselen in lengte en de verhalen zijn heerlijk zoet.  Zo hebben de twee varkentjes op een dag constant ruzie, en wat móét je daar nou mee als moeder. En wist je dat er een heuse Varkentjesdag bestaat? Rik en Roosje doen mee met een wedstrijd, en ze winnen een prijs! Maar of dat nou wel zo’n leuke prijs is? In het laatste verhaal van de twee varkentjes beleven Rik en Roosje wel een heel spannend avontuur. Maar natuurlijk komt alles weer goed.

Lief boekje om steeds weer voor te lezen én te bekijken. Een extra tip: Hanneke de Jager biedt op haar site vaak leuke extraatjes aan bij de boekjes die ze maakt. Ook kun je hier een aantal pagina’s van het boekje bekijken.