De sneeuwman en de sneeuwhond – Raymond Briggs

De sneeuwman vliegt weer … Op een koude dag maakt Billy een sneeuwman en een sneeuwhond. Midden in de nacht komen ze tot leven en nemen Billy mee op een adembenemend en magisch avontuur. Dertig jaar na dato verschijnt De sneeuwman en de sneeuwhond, het succesvolle vervolg op de klassieker De sneeuwman.

Sneeuwman en de sneeuwhond, de Boek omslag Sneeuwman en de sneeuwhond, de
Raymond Briggs
Rubinstein

Het verhaal:

De sneeuwman vliegt weer … Op een koude dag maakt Billy een sneeuwman en een sneeuwhond. Midden in de nacht komen ze tot leven en nemen Billy mee op een adembenemend en magisch avontuur. Dertig jaar na dato verschijnt De sneeuwman en de sneeuwhond, het succesvolle vervolg op de klassieker De sneeuwman.

Juf Sanne zegt:

De sneeuwman en de sneeuwhond blijft wel in het gedachtegoed van Raymond Briggs maar het is zeker anders. Niet verkeerd anders overigens, maar wel even wennen. Het originele verhaal uit 1978 had geen woorden nodig. InDe sneeuwman en de sneeuwhond wordt er juist bijzonder veel tekst gebruikt. Desalniettemin is het verhaal vertederend en de tekeningen warm. Fantasierijk, met vreugde en verdriet.