De Liedjesalmanak: lente en zomer – Koos Meinderts & Annette Fienieg

De liedjesalmanak lente & zomer is een vrolijke bundel oude en nieuwe lente- en zomerliedjes, geïllustreerd door Annette Fienieg. Naast bekende liedjes als ‘Ik weet dat de lente komt’, ‘Groen is gras’ en ‘Kom mee naar buiten allemaal’ schreef Koos Meinderts in dezelfde traditie een aantal fonkelnieuwe liedjes, over Pasen, Moeder- en Vaderdag en de Avondvierdaagse. Alle liedjes zijn door Thijs Borsten op muziek gezet en worden gezongen door Peer de Graaf en singer-songwriter Leine.

Liedjesalmanak: lente en zomer, de Boek omslag Liedjesalmanak: lente en zomer, de
Koos Meinderts & Annette Fienieg
Rubinstein

Het verhaal:

De liedjesalmanak lente & zomer is een vrolijke bundel oude en nieuwe lente- en zomerliedjes, geïllustreerd door Annette Fienieg. Naast bekende liedjes als ‘Ik weet dat de lente komt’, ‘Groen is gras’ en ‘Kom mee naar buiten allemaal’ schreef Koos Meinderts in dezelfde traditie een aantal fonkelnieuwe liedjes, over Pasen, Moeder- en Vaderdag en de Avondvierdaagse. Alle liedjes zijn door Thijs Borsten op muziek gezet en worden gezongen door Peer de Graaf en singer-songwriter Leine.

Koos Meinderts schreef meer dan dertig kinderboeken en is de winnaar van de allereerste Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Eerder maakte hij met Annette Fienieg en Thijs Borsten Verdriet is drie sokken (2008), Het regent zonlicht (2010) en De liedjesalmanak herfst & winter (2013). Met ‘Maite Maria’ wonnen Meinderts en Borsten de Willem Wilminkprijs 2012 voor het beste kinderlied.

Juf Sanne zegt:

Al eerder schreef ik een recensie over ‘De liedjesalmanak’, de herfst en winter uitgave. Ik voorspelde toen al dat er ook een lente & winter versie zou komen van dit boek. En joepie, daar is hij dan! Het is een bijzonder boek waarbij bekende liedjes worden afgewisseld met, door Koos Meinderts geschreven, nieuwe liedjes. Per maand zijn er steeds vier liedjes natuurlijk gerelateerd aan een onderwerp relevant voor die maand. Zo is er een zeer grappig 1 april lied en ‘Rokjesdag’ lied in mei. Alle liedjes zijn fris, swingend en in veel gevallen zeer ‘laid back’ en relaxed.

“Schaapje, schaapje, heb je witte wol?’. Ik garandeer je dat jouw kinderen niet stil kunnen zitten bij het horen van dit lied. Koos Meinderts voegde coupletten toe aan deze klassieker. Dat deed hij overigens bij meerdere liedjes. Verder zijn mijn favorieten: een perfect wandellied voor tijdens de Avondvierdaagse, een schoolreis lied op een bekende melodie, en een tranen trekkend lied voor de laatste schooldag.

Lieve collega’s … Deze liedjesalmanak is, net als zijn voorganger, zo geweldig voor gebruik in de klas. Je zal ‘m zeker wekelijks gebruiken. Heerlijke melodieën, prachtige tekeningen van Annette Fienieg, grappige teksten die makkelijk te onthouden zijn en goed in het gehoor liggen. Echt, dit is een super tip.