De krokodil die niet van water hield – Gemma Merino

Kleine krokodil is niet zoals zijn broertjes en zusjes. Terwijl zij spartelen, sproeien en sproetsen, blijft hij liever aan de kant. Hij houdt niet van water. Maar hij wil niet onderdoen voor zijn broers en zussen, dus besluit hij het nog één keer te proberen. Hij neemt een grote duik en… komt erachter dat hij helemaal geen krokodil is. Maar een DRAAK! Zoals het een goed prentenboek betaamt, zit er voor de scherpe waarnemer aan het eind nóg een mooie grap verborgen die een heel nieuw verhaal in zich draagt.

Krokodil die niet van water hield, de Boek omslag Krokodil die niet van water hield, de
Gemma Merino
Lemniscaat

De inhoud:

Kleine krokodil is niet zoals zijn broertjes en zusjes. Terwijl zij spartelen, sproeien en sproetsen, blijft hij liever aan de kant. Hij houdt niet van water. Maar hij wil niet onderdoen voor zijn broers en zussen, dus besluit hij het nog één keer te proberen. Hij neemt een grote duik en… komt erachter dat hij helemaal geen krokodil is. Maar een DRAAK! Zoals het een goed prentenboek betaamt, zit er voor de scherpe waarnemer aan het eind nóg een mooie grap verborgen die een heel nieuw verhaal in zich draagt.

Juf Sanne zegt:

“Wat zielig voor die krokodil” zegt mijn zoontje. “Ja, maar dat is dus geen krokodil!” zegt mijn dochter. “En toen hij dat wist, was hij toch niet zielig meer?”
Gaaf boek over een schattige “krokodil” die zijn ware aard ontdekt en zich daar vervolgens veel gelukkiger bij voelt. Mooi moraal dat bij mij thuis direct aanleiding gaf tot gesprek. Daarnaast zie ik als juf weer bijzonder veel mogelijkheden tot verwerking in de klas.. Tellen, rangtelwoorden en proefjes met warme lucht. Ook met dit boek weer aan de slag!