De kleine kerstkoning – Elle van Lieshout, Erik van Os en Marjolein Krijger

Lang geleden woonde hoog in de wolken op een stralende ster een klein koninkje. De engelen waren zijn beste vrienden. Maar het kleine koninkje had geen mama en geen papa en dát wilde hij het allerliefst. Op een dag zag hij, vanaf zijn ster, Maria rijden op een ezeltje. ‘Dat is echt een mama voor mij,’ zei het kleine koninkje blij. Vanaf zijn ster volgt het koninkje, samen met Gabriël, de barre tocht van Jozef en Maria naar de stal. En dan, als ze een warm bedje in een kribbe hebben gemaakt, weet hij dat het tijd is om naar beneden te gaan, naar zijn papa en mama.

Kleine kerstkoning, de Boek omslag Kleine kerstkoning, de
Elle van Lieshout, Erik van Os en Marjolein Krijger
Gottmer

De inhoud:

Lang geleden woonde hoog in de wolken op een stralende ster een klein koninkje. De engelen waren zijn beste vrienden. Maar het kleine koninkje had geen mama en geen papa en dát wilde hij het allerliefst. Op een dag zag hij, vanaf zijn ster, Maria rijden op een ezeltje. ‘Dat is echt een mama voor mij,’ zei het kleine koninkje blij. Vanaf zijn ster volgt het koninkje, samen met Gabriël, de barre tocht van Jozef en Maria naar de stal. En dan, als ze een warm bedje in een kribbe hebben gemaakt, weet hij dat het tijd is om naar beneden te gaan, naar zijn papa en mama.

Juf Sanne zegt:

Een mooi hardkartonnen boek van groot formaat met tekeningen van Marjolein Krijger (bekend van Methode Schatkist / Pompom). Erik van Os en Elle van Lieshout schreven de tekst en hebben ervoor gezorgd dat het Kerstverhaal op een zeer begrijpelijke manier voor jonge kinderen wordt uitgelegd. Op de achterkant van het boek zit een spiegeltje. Het idee is dat ze daarin kijken en nog een heel bijzonder kindje zien, net zoals Jezus.