Boer Boris wil geen feest – Ted van Lieshout & Philip Hopman

Boer Boris, kom eens kijken in de wei.
Er waren eerst acht schapen en nu is er eentje bij!
Er is een lammetje geboren. Is dat geen reden voor een feest? Boer Boris vindt van niet. Hij heeft helemaal geen tijd, want het is druk op de boerderij. Wat is er dan wél voor nodig om een feestje te vieren?

Boer Boris wil geen feest Boek omslag Boer Boris wil geen feest
Ted van Lieshout & Philip Hopman
Gottmer

Het verhaal:

Boer Boris, kom eens kijken in de wei.
Er waren eerst acht schapen en nu is er eentje bij!
Er is een lammetje geboren. Is dat geen reden voor een feest? Boer Boris vindt van niet. Hij heeft helemaal geen tijd, want het is druk op de boerderij. Wat is er dan wél voor nodig om een feestje te vieren?

Juf Sanne zegt:

Dit is alweer het vierde deel van Boer Boris en tjonge, wat vind ik dat fijn! Ik ben echt niet alleen daarin want onlangs won Boer Boris in de sneeuw een Zilveren Griffel en Boer Boris gaat naar zee werd prentenboek van het jaar 2015! Philip Hopman heeft de gave om mij al bijzonder snel aan het lachen te krijgen met zijn geweldige tekeningen. Ik vind daar altijd humor in terug. Kleine grapjes waarvoor je wel even goed moet zoeken. Ik vraag me af hoeveel ik elke keer toch mis. Varkens en biggen  in polonaise, een label op de grote doos en betekent die streepjescode nog iets? Ted van Lieshout schreef de tekst op rijm en daar win je toch elk juffenhart mee. De pagina begint met 4 tot 6 langere regels, daarna steeds 2 verzen met kortere regels. Mooie aanvulling in de Boer Boris reeks. Ik vind: Boer Boris is de leukste boer van Nederland. Je vindt zelfs geen leukere bij Boer zoekt vrouw.