Boer Boris in de sneeuw – Ted van Lieshout en Philip Hopman

Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Ook bij Boer Boris zit alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt!

Boer Boris in de sneeuw Boek omslag Boer Boris in de sneeuw
Ted van Lieshout en Philip Hopman
Gottmer

Het verhaal:

Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Ook bij Boer Boris zit alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt!

Juf Sanne zegt:

Dit is mijn eerste kennismaking met Boer Boris en ik zeg: aangenaam! Het idee van de boerderij in de winter vind ik ook een goed idee. Meestal hebben wij het pas over de boerderij in de lente, maar waarom niet in de winter? Dan moet er toch ook gewerkt worden op de boerderij? Ok, eerlijkheidshalve is dat knap lastig en ook nog eens behoorlijk koud, maar zeker heel erg leuk. Elke bladzijde is voorzien van vier regels op rijm en tekeningen waarop grappige elementen zijn verstopt. Ten minste, ik kon erom lachen. Een sneeuwschuivende en skiënde muis, een buurman & buurman pop, en de hele veestapel op schaatsen, dat vind ik humor. Had ik eerlijk gezegd ook wel verwacht van het duo Hopman & Van Lieshout en ik word wederom niet teleurgesteld!