Billy geeft een feestje – Catharina Valckx

Billy is jarig en gaat samen met Pierke op pad om al zijn vriendjes uit te nodigen. Japie, het kleine broertje van Pierke, mag mee. Maar onderweg wordt Japie gekidnapt door een oude gier… Gelukkig eindigt het verhaal met een gezellige verkleedpartij waar iedereen met elkaar staat te dansen.

Billy geeft een feestje Boek omslag Billy geeft een feestje
Catharina Valckx
Gottmer

Het verhaal:

Billy is jarig en gaat samen met Pierke op pad om al zijn vriendjes uit te nodigen. Japie, het kleine broertje van Pierke, mag mee. Maar onderweg wordt Japie gekidnapt door een oude gier… Gelukkig eindigt het verhaal met een gezellige verkleedpartij waar iedereen met elkaar staat te dansen.
Billy geeft een feestje sprankelt van de humor, is aandoenlijk en soms ook een beetje eng. De personages zijn onvergetelijk – zelfs van de gier ga je houden.

Juf Sanne zegt:

Dit is mijn eerste kennismaking met hamster Billy en och, ik ben verkocht hoor. Billy is stoer, lief, behulpzaam en het verhaal wordt met veel humor verteld, maar is zeker ook spannend. Bijzonder knap geschreven en geïllustreerd door Catharina Valckx. Het verhaal speelt zich af op de prairie en we zien diverse keren echte cowboy clichés. Pas op, want Billy steelt je hart!