Agent en Boef! Ken jij ze al?

Recent vroeg ik op Twitter of mensen de verhalen van Agent en Boef kenden, en zo ja, wat vind je ervan? Ik las alleen maar lovende reacties. En dat is zo ontzettend terecht. De boeken van Agent en Boef zijn uiterst geestig, gaan écht niet vervelen, zijn briljant geschreven door een taalkunstenaar en bijzonder formidabel getekend door een vakman in hart en nieren. Een fantastische combinatie dus. Als je denkt dat ik overdrijf? Lees dan de reacties van Twitteraars maar eens:

cover_agent_boefvangfeest01

 

@Schrijfsels: Alle criminelen en politiekorpsen zouden een voorbeeld moeten nemen aan Agent en Boef. Ik lach altijd harder om de grapjes in Agent en Boef dan zoon. Zou dat aan mij liggen?
@Jeel73 Mijn zoontje vindt Agent en Boef ge-wel-dig! Lekker ondeugend! ik vind het grappig, lekker lezen, mooie prenten. Deze geven tevens ruimte om het verhaal uitgebreider te vertellen.
@jhmvm Ondeugend en leuk, en in de klas smullen ze er steeds weer van. We ontdekken elke keer iets nieuws.
@Marije80Marije We hebben ze allemaal heeeel vaak voorgelezen,ze zijn ook gewoon erg leuk!!
@evadebrabander He-le-maal geweldig. Zo veel te lachen, zo veel te zien, iedere keer zie je weer nieuwe details. Ze zijn ook lekker voorspelbaar. Elk boek heeft dezelfde opbouw. Schrijver richt zich op jongens, maar ook meisjes vinden het erg grappig, al dat kattekwaad! Het zijn één van mijn favoriete boeken om voor te lezen!
@jet Super leuk! De kleuters smullen er ook van! Ik ben fan!
@MirandaTholen De Agent en Boef boeken vind ik heerlijk, gelukkig mijn groep ook.
@Marlijneu Hilarische taferelen die niet snel vervelen. En ook zo fijn: het eindigt zoals het begon, met de boef achter de tralies.
@mindmapjuf Vindingrijk en humoristisch. Wie zal er niet een dagje in de huid van Boef willen kruipen!
@jufmaike Ik vond het vooral een heel snel boek. Alles gaat rap, de gebeurtenissen volgen elkaar snel op en het leest snel, ontzettend leuk!
@lespakket Ik ben, geloof ik, een beetje verliefd op Agent. En op Boef!
@margrietvandiepen Wij hebben er ook een paar op school. Geweldig die humor! Je blijft naar de tekeningen kijken.

Zie je? Niks overdreven, Agent en Boef zijn bijzonder geliefd onder kinderen én volwassenen. Vandaar dat ik je graag meer vertel over dit komische duo en je iets heel bijzonders wil laten zien.

Lees verder voor meer:

agent_boef_boekenrijDe Agent en Boef serie bestaat uit meerdere delen en zeer recent is er een nieuw deel uitgekomen: Agent en Boef en het boefvangfeest, een perfecte titel om in de klas te gebruiken tijdens de KBW. Het idee van de boeken is steeds hetzelfde: Agent let op Boef, Boef ontsnapt en Agent probeert Boef te vangen. Tjibbe Veldkamp heeft maar weinig tekst nodig om dit verhaal over te brengen. De tekst is bijzonder humoristisch en lekker ‘droog’. Kees de Boer zorgt voor illustraties waarbij je werkelijk nooit raakt uitgekeken. Ik weet uit ervaring dat de boeken van Agent en Boef niet gaan vervelen. In deze serie zijn er 6 boeken uit en ondanks dat de verhaallijn redelijk hetzelfde is, is het toch elke keer verrassend en kun je rekenen op spierpijn in je buikspieren van het lachen.Krijtbordje

Toen ik een tijdje geleden een Agent en Boef fanpagina ontdekte op Facebook, zag ik daar wel hele bijzondere producten. Ik kwam in contact met Kees de Boer, de illustrator, die mij het fijne ervan vertelde:

Ik heb heel veel plezier aan het bedenken en vormgeven van deze Agent en Boef spullen. Mede omdat ze zo mooi worden uitgevoerd door mijn broer John, een echte vakman. De boekensteunen zijn handgeschilderd evenals de fotolijstjes. De overige materialen zijn op zeer goede kwaliteit MDF geprint en kunnen worden voorzien van één of meerdere namen. Omdat we zo prettig samenwerken, willen we naast de Agent en Boef collectie ook andere dingen gaan maken. We hebben een dikke map met ideeën voor projecten thuis of op school. Misschien heeft iemand zelf wel een goed idee! We staan er absoluut voor open, dus mail mij gerust via mijn website. Je kunt mij ook via Facebook bereiken of mailen. En natuurlijk óók mailen als je geïnteresseerd bent in één van onze Agent en Boef producten.

Boekstand kapstokje_print

fotolijstjes
kapstokvoorkant

Wil je aan de slag met Agent en Boef en het boefvangfeest tijdens de Kinderboekenweek? Bianca Oldenbeuving maakte op Kleuteruniversiteit een geweldig project bij met reken- en taalactiviteiten, spelactiviteiten en bijzonder veel mooie bijlagen met de originele illustraties uit het boek. Absoluut de moeite waard! Alle activiteiten al bedacht, en direct aan de slag. Dat scheelt bijzonder veel tijd.

00001