Win: Het Cijferwinkeltje

Ook deze maand mag ik van Marianne Busser en Ron Schröder weer drie prachtige boeken uit hun collectie weggeven. Deze keer is dat Het Cijferwinkeltje, het vervolg op Het Letterwinkeltje. Wil jij kans maken op dit boek? Lees de recensie, beantwoord de vraag en stuur deze in.

Het Cijferwinkeltje – Marianne Busser,  Ron Schröder, Ingrid ter Koele – The House of Books – ISBN: 9789044332445

cijferwinkeltjeDe inhoud:

Oma Blom is dol op cijfers en tellen en rekenen. Ze vindt dat allemaal zo leuk dat ze, naast het letterwinkeltje van opa Brom, het cijferwinkeltje heeft geopend. Daar verkoopt oma cijfers, en ze vertelt aan iedereen hoe handig het is als je de cijfers kent en er allerlei sommetjes mee kunt maken.

Want – zegt oma – op de wereld
dat kan ik je wel voorspellen
zou ontzettend veel verkeerd gaan
als geen mens zou kunnen tellen…

Lees verder voor de rest van de recensie ..

Juf Sanne zegt:

In dit boek opent oma Blom een winkeltje vlak naast het letterwinkeltje van opa Brom.

Kwamen we in het Letterwinkeltje nog het letterschildertje tegen die de kinderen diverse zoekopdrachten gaven, nu vind je het cijferschildertje op elke pagina met een eveneens leuke zoekopdracht. Het boek behandelt cijfers en hoeveelheden maar ook begrippen zoals het sorteren van dingen, meer en minder, erbij en eraf, groter en kleiner. Alles is wederom geheel op rijm. De cd met bevat 10 liedjes die gaan over het verhaal of over cijfers in het algemeen. Op de cd staat een pdf-file waarop de tekst van de liedjes staat. Het boek is getekend in dezelfde stijl als het letterwinkeltje. De tekeningen zijn fleurig en gezellig en spreken zeer aan. Bijzonder bruikbaar in de klas.

Kleuteruniversiteit

Kleuteruniversiteit is een platform vóór leerkrachten dóór leerkrachten i.s.m. diverse uitgeverijen. Wij maken digitale projecten bij boeken van Clavis, Lemniscaat, Gottmer, The House of Books, Unieboek Spectrum en Uitgeverij Kok. Een van onze nieuwste projecten is het project  Ontdekken in het Cijferwinkeltje met een lesaanbod voor een periode van vier weken.

20140075-het-cijferwinkeltje-1

Er worden gedurende deze periode verschillende lessen beschreven voor de volgende ontwikkelingsgebieden: rekenen, taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, bewegingsonderwijs en kunstzinnige vorming. Daarnaast bevat het project fantastische bijlagen. Een kant-en-klaar project dus, waarmee je als leerkracht met een gerust hart aan de slag kunt gaan. Niet meer struinen op het internet en je lessen bij elkaar zoeken. Maar direct downloaden en aan de slag. Wat een enorme tijdswinst!

Ron Schröder en Marianne Busser zelf zijn enorm enthousiast over dit project. Zij zeiden erover:

Busser, Marianne & Schröder, Ron_0Het project over Het Cijferwinkeltje ziet er echt fantastisch uit, zeer geslaagd. We kunnen ons bijzonder goed voorstellen dat leerkrachten hier ontzettend graag mee  werken. We zijn absoluut vol lof!

 De prijsvraag

Wil jij kans maken op één van de drie exemplaren van Het Cijferwinkeltje en heb je de recensie goed gelezen?
Beantwoord dan de volgende vraag:

Waar is het project Ontdekken in het Cijferwinkeltje verkrijgbaar?

Wil jij óók nog kans maken op een tegoedbon van €10,- te besteden op Kleuteruniversiteit? Beantwoord dan ook de volgende vraag:

Welk project van Kleuteruniversiteit zou jij willen aanschaffen als je deze tegoedbon wint?

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd: Mieke van Amerom, Yvonne de Lange en Daniëlle van Belle.

Stuur de antwoorden voor 9 juli 2014 naar Juf Sanne en vergeet daarbij niet jouw adres te vermelden. Veel succes!