Pompom in je klas!

Tijdens de Kleuteruniversiteit inspiratiedag op 6 september verloten we een geweldige prijs tussen de aanwezige deelnemers: een bezoek van kleuterheld Pompom in je groep! Ook kunnen alle bezoekers weer rekenen op een goodie bag met producten van ClavisKG & RolfLemniscaat en Zwijsen.

Heb je je nog niet ingeschreven? Dat kan via deze pagina. Zien we je op 6 september in Tilburg?

pompom

Rompompom

Pompom is de vriend van elke kleuter en heeft zelfs zijn eigen tijdschrift: Rompompom.  Dit vrolijke karaktertje is het hart en de ziel van de methode Schatkist. Schatkist was de eerste volledig geïntegreerde kleutermethode van Nederland en bestaat al sinds 2001. De methode bestaat uit 16 thema’s en behandelt spelenderwijs alle kern- en tussendoelen geformuleerd door de overheid. Dat komt er feitelijk op neer dat Schatkist ervoor zorgt dat kinderen een volledig onderwijsaanbod krijgen.

rompompom01

Lees verder voor de recensie:

De inhoud:

Het blad is een glossy, heeft aandacht voor pluskinderen en biedt grappige nieuwe opdrachten. Zo kunnen kinderen  in stappen leren een leuk kleiobject te maken. Als leerkracht zou ik deze opdrachten sparen, lamineren en gebruiken ter inspiratie tijdens het kleien.
Rompompom staat verder vol met puzzels, kleurplaten, zoekopdrachten, tekenles, schrijfoefeningen, oefeningen ter bevordering van het ruimtelijk inzicht, recepten en knutselopdrachten, rekenopdrachten, een prachtige poster met leuke weetjes over het dier, een bordpel, een strip zonder woorden en voorleesverhalen en versjes geschreven door Erik van Os en Elle van Lieshout.

rompompom02

Voor kleuters die al verder zijn zit er zoals gezegd een pluskatern in het tijdschrift. In het pluskatern worden er bijvoorbeeld getallen aangeboden boven het tiental en lezen de kinderen klank-zuivere woorden.

 

rompompom04

Alle oefeningen uit Rompompom komen volledig overeen met het aanbod dat je kind in de klas ook zou krijgen. Spelenderwijs doen ze oefeningen, spelletjes en leuk knutselopdrachten met hun grote vriend Pompom. Erg leuk om samen met je kind te doen maar dat hoeft in principe niet. Alle items in het blad zijn voorzien van een pictogram die de kinderen gemakkelijk zullen herkennen of na enige uitleg snel machtig zullen zijn. Rompompom maakt voornamelijk gebruik van illustraties maar wordt leuk afgewisseld met foto’s.

rompompom03

Juf Sanne zegt:

Ook al wordt er bij jouw kleuter op school niet gewerkt met de methode Schatkist, dan nog is dit tijdschrift aan te raden. Het tijdschrift is leuk, enorm gevarieerd en heeft een rijk aanbod. Voor elke kleuter zit er wel wat in de Rompompom. Je krijgt, als ouder, een goed beeld van het aanbod op school. Je sluit een abonnement af en ontvangt 10 nummers voor €26,-. Naar mijn mening een zeer goede koop voor wat je krijgt. Een boordevol tijdschrift met gevarieerde inhoud dat door leerkrachten wordt aanbevolen. Mocht je als leerkracht een abonnement mogen nemen dan krijg je daar zeker geen spijt van. De leuke versjes, verhalen en kleurplaten zijn een leuke aanvulling op jouw bestaande aanbod.

Wil je een goede indruk krijgen van de inhoud van het tijdschrift?

Bekijk dan eens dit filmpje: